Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Felvágottak témában kérdezek....

Felvágottak témában kérdezek. A füstölt, főtt tarja jobb minőségű táplálék, mint a többi töltelékáru?

Figyelt kérdés

Abból kiindulva, hogy nem darálmány, talán. De szeretném biztosan tudni. Viszonylag jó áron árulják, finom is, ha nem zsíros. Jobb, mint a Párizsi, Zala, Fokhagymás, zöldséges vagy sajtos (füst ízű) felvágottak... stb??

A sonkákhoz képest milyen? Persze tartósítószer van benne, gondolom E250 vagyis nitrites pácsó, mint a legtöbb húskészítménybe. De ha csak egyben füstölik, főzik, aztán szeletelik; akkor jobb, mint a többi, nem?


2011. dec. 19. 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
De mi az hogy talán?Már vicc hogy ott van egy darab hús ami nyilván egy malac húsa volt akkor ilyent mondasz hogy talán? Minden pácolt húsban van vegyianyag hiszen levegővel nem lehet pácolni.A konyhasó is vegyianyag.
2011. dec. 19. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Amúgy meg azt mondják hogy a virsliben nincs semmi hús.Azért van 300Ft-os és 3000Ft-os virsli is mert a hústartalmuk nem egyforma.
2011. dec. 19. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Virslit csak nagyon ritkán veszek, akkor is csak drágábbat.

A kérdésemre viszont egyértelmű választ várnék.

2011. dec. 19. 19:48
 4/7 Offthewall ***** válasza:
ezeknél jobb minőségü sokkal, mert nem ilyen gagyi szalonnaaprólék, de sporttáplálkozást ne alapozz rá. Igen, jobb mint 1 párizsi, és igen, finom :)
2011. dec. 19. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 doboszoli ***** válasza:

Szerintem.

Annyival jobb, hogy látod miből készült, ellentétben a pépesített dolgokkal. Azokról csak annyit, hogy találtak már disznósajtban csirkecsontot..

Amúgy meg egy szemfényvesztés. Mármint az ára.

A nyers tarja csont nélkül jóval 1000 forint felett van, még nagyker áron is egy kicsivel. Hogy lehet ebből 850 forintos, továbbfeldolgozott,árut készíteni?

Úgy, hogy jó alaposan beinjektálják sós páclével, ezt megkötik benne, és kifizeted tarja árban a vizet. Ügyes, nem?

A tisztességes füstölt húsból a vizet sóval elvonjuk, majd megfüstöljük hideg füstön. A nyers súlyához képest a füstölt áru, akár 20-30%-ot is veszíthet. Tehát ha ezer az alapanyag, akkor 1300 a készáru önköltsége, amire munkadíj, és némi nyereség rakódik. Közvetlenül, gyártónál, kikerülve a kereskedelmi árréseket.

Valahogy a dolog így működik.

2011. dec. 20. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az ár/érték aránya mindenképp jobb, mint a többi felvágottnak. Mi nagyon szeretjük, finom is, és hústermékek közül tényleg csak tarját találsz benne. Oké, ebben is van tartósítószer, páclé, ilyesmi, de nyilván nem darálnak bele minden szemetet. Szóval én csak ajánlani tudom. :)
2011. dec. 20. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek. Különösen annak a válaszadónak, aki leírta az előállítás menetét.A páclé, pácsó kimondottan veszélyes dolog, mert az emésztőrendszerben aminosavakkal együtt rákkeltő nitrózaminokká alakul. (gyomorrák, vastagbélrák, végbélrák) Vagyis tényleg kerülendő minden E250-es tartósított húskészítmény, vagy inkább úgy írom, hogy ritkán fogyasztandó. Semmiképp sem minden nap.Amúgy meg az a szörnyű, hogy az 1000,-Ft-os füstölt, főtt tarja jó része víz! Éreztem rajta bőven nedvességet, de nem tudtam, hogy mitől.Most már értem.Azt is csak ritkán együnk.Tőkehúst kell venni, főzni kell, és azzal kielégíteni húséhségünket. Nem tudok jobbat.
2011. dec. 20. 20:16

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!