Felvágottak témában kérdezek. A füstölt, főtt tarja jobb minőségű táplálék, mint a többi töltelékáru?
Abból kiindulva, hogy nem darálmány, talán. De szeretném biztosan tudni. Viszonylag jó áron árulják, finom is, ha nem zsíros. Jobb, mint a Párizsi, Zala, Fokhagymás, zöldséges vagy sajtos (füst ízű) felvágottak... stb??
A sonkákhoz képest milyen? Persze tartósítószer van benne, gondolom E250 vagyis nitrites pácsó, mint a legtöbb húskészítménybe. De ha csak egyben füstölik, főzik, aztán szeletelik; akkor jobb, mint a többi, nem?
Virslit csak nagyon ritkán veszek, akkor is csak drágábbat.
A kérdésemre viszont egyértelmű választ várnék.
Szerintem.
Annyival jobb, hogy látod miből készült, ellentétben a pépesített dolgokkal. Azokról csak annyit, hogy találtak már disznósajtban csirkecsontot..
Amúgy meg egy szemfényvesztés. Mármint az ára.
A nyers tarja csont nélkül jóval 1000 forint felett van, még nagyker áron is egy kicsivel. Hogy lehet ebből 850 forintos, továbbfeldolgozott,árut készíteni?
Úgy, hogy jó alaposan beinjektálják sós páclével, ezt megkötik benne, és kifizeted tarja árban a vizet. Ügyes, nem?
A tisztességes füstölt húsból a vizet sóval elvonjuk, majd megfüstöljük hideg füstön. A nyers súlyához képest a füstölt áru, akár 20-30%-ot is veszíthet. Tehát ha ezer az alapanyag, akkor 1300 a készáru önköltsége, amire munkadíj, és némi nyereség rakódik. Közvetlenül, gyártónál, kikerülve a kereskedelmi árréseket.
Valahogy a dolog így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!