Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan túró rudi, amelynek...

Van olyan túró rudi, amelynek csokijában nincs transzzsír? (hidrogénezett növényi zsír) Melyik az?

Figyelt kérdés

Azt hittem, hogy a Cserpes Trudiban nincs, vettem, és ott van az összetevők között:(

Talán a Milka Rudi, de ott meg a túró nem az igazi... Valaki tudja biztosan? Én vevő lennék olyan rudira, ami nem bevonóval készül, hanem rendes tej-vagy étcsokival vonják be, és finom magyar túróból készül.Hajlandó lennék dupla árat is fizetni érte, de szerintem ilyen jelenleg nincs a piacon. Vélemények??

2013. febr. 8. 21:05
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok, sajnálom, hogy kissé eltértünk az eredeti témától.A táplálkozás harcművésznek annyit, hogy igenis egészséges életmódra törekszem. Teljesen tisztában vagyok a hasnyálmirigy működésével, ennek ellenére néha elfogyasztok 1-1 túró rudit, eztán magam fogom elkészíteni.Van itthon Xilit, de egy kis cukor is jöhet. Nem vagyok kövér, rendszeresen mozgok, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. S emellett teljes kiőrlésű kenyeret eszem, sovány húsokat, zsírszegény tejtermékeket.A tehéntúró az egyik legkönnyebben emészthető tejtermék, teljes értékű fehérjeforrás.Ne haragudj, de nem azt kérdeztem, hogy ki nem eszik túrót vagy cukrot.Ha úgy látod jónak, ne egyél, én viszont fogyasztom, és jól vagyok. Kutya bajom! A paleolit táplálkozás nekem nem jön be, nem is érdekel.Reggelire gyakran főzök köleskását, zabkását, hajdinát, cukormentes müzlit vízben, s teszek bele a végén tejet is. (Tehéntejet, szójatejet vagy rizstejet, ami éppen van itthon.) A kásákat friss gyümölcsökkel fogyasztom, és nem emeli meg hirtelen a vércukorszintemet, mint a fehér lisztes termékek. Nem szoktam péksütiket venni, köszönöm, megvagyok nélküle! Reggelire nagyon jó a szénhidrát, tápanyag az agynak.Nem is éhezem meg ebédig, s nem eszem össze-vissza, nem nassolok.De néha igenis elfogyasztok egy túró rudit, mert még mindig egészségesebb édesség, mint egy cukrászsütemény, vagy egy szelet csokoládé.S eszem néha aszalt gyümölcsöket is, mértékkel.S igen, próbálom kerülni a transzzsírokat, még kis mértékben sem szeretném fogyasztani, ezért tettem fel a kérdést. Emellett kellő mennyiségű vizet iszom, gyalog járok dolgozni(s nem a benzingőzben), igyekszem eleget pihenni, s kezelni a mindennapi stresszt.Kevés vegyi anyagot használok a háztartásban, s békességre törekszem embertársaimmal.Úgyhogy elég sokat teszek ahhoz az egészségemért, hogy ne szapuljon senki a ritkán elfogyasztott Túró Rudi miatt...
2013. febr. 9. 20:27
 22/28 anonim ***** válasza:

Ha elkezdem megcáfolni az állításaidat, ami elég könnyű lenne számomra.. ilyenek a "túrórudi jobb mint a csoki", "reggeli szénhidrát jó az agynak", "teljes őrlésű kenyeret eszel", ebből tanulnál esetleg, mondjuk az egészségre való törekvés nevében, vagy igazából felesleges lenne írnom?

Nem jött be a paleó, és keményítőt eszel reggelire. Mindegy, hogy valójában ez nagy vércukor emelkedést- és esést okoz, te eldöntötted hogy ez neked jó. Egészségesen eszel, csak néha túrórudit is készítesz majd, meg általában sok keményítőt eszel. Én ebben nem látom az egészséget, azt látom hogy sok kuruzsló elterjesztette az országban, hogy a teljes őrlésű gabonák és a zab, köles jó nekünk, és ennyi elég is volt, esszük.

Mi nem jött be a paleóban egyébként?

2013. febr. 9. 20:36
 23/28 A kérdező kommentje:

Igen, úgy érzem, felesleges lenne cáfolni az állításaimat. Kialakult véleményem van az egészséges táplálkozásról, és azt követem. Az egészségi állapotom pedig azt igazolja, hogy jó úton járok.Szinte soha nem vagyok beteg, és minden laborértékem teljesen rendben van.

A paleót nem próbáltam, és nem is fogom.Elég volt, amit olvastam róla; s már az zavar, hogy nem fogyasztanak gabonaféléket.

Én meg nem eszem zsíros húsokat és pörköltöket, tocsogó rántott húst, szalonnát, zsíros szalámit és kolbászt,vacak felvágottakat, disznósajtot, fehér rizst, fehér tésztát és fehér lisztes péksüteményeket, tejszínhabos, émelyítően édes süteményeket, majonézt, ecetes savanyúságokat, alkoholt, margarint, fagyasztott készételeket...

2013. febr. 9. 21:02
 24/28 A kérdező kommentje:
Megvan a transzzsír nélküli rudi!! Ma fedeztem fel a Sparban! Rendes étcsokival van bevonva, Spar premium túrórúd a neve. Nagyon finom! 5 db van egy csomagban, az ára is megfizethető. Végre!!!
2013. febr. 22. 22:17
 25/28 anonim válasza:
95%
Szia. www.etyektej.hu Valódi tej- és étcsokival készült "Túró Juci" és "Túró Gyuri". Ha sikerül velük találkoznod, írd meg a véleményed róluk!
2013. júl. 29. 11:30
 26/28 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt hiszem, egyszer már vettem a Spar-ban, -több hónapja-, de mintha a túró nem lett volna olyan finom. Már nem emlékszem pontosan. Ha újra látom venni fogok ismét.A Spar prémium túrórúd továbbra is csúcs, de sajnos nem lehet mindig kapni.
2013. aug. 2. 22:53
 27/28 anonim ***** válasza:
Még mindig vicces, hogy 1 darab túrórudi csokijában lévő minimális mennyiségű transzzsír valószínűleg nem sok betegséget tud okozni. Azonban a tejfehérjék.. Hehe.
2013. aug. 3. 08:33
 28/28 anonim válasza:
A dobozos Milx Túródesszertet próbáltad már? Abban a legkevesebb transzzsír a ma piacon található rudik közül és extra finom is. Ráadásul asszony is nyugodt tőle, mert szelén is van benne, ami jót tesz a stresszre! :)
2013. nov. 18. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!