Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan túró rudi, amelynek...

Van olyan túró rudi, amelynek csokijában nincs transzzsír? (hidrogénezett növényi zsír) Melyik az?

Figyelt kérdés

Azt hittem, hogy a Cserpes Trudiban nincs, vettem, és ott van az összetevők között:(

Talán a Milka Rudi, de ott meg a túró nem az igazi... Valaki tudja biztosan? Én vevő lennék olyan rudira, ami nem bevonóval készül, hanem rendes tej-vagy étcsokival vonják be, és finom magyar túróból készül.Hajlandó lennék dupla árat is fizetni érte, de szerintem ilyen jelenleg nincs a piacon. Vélemények??



2013. febr. 8. 21:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Fontos hogy egészségesek maradjunk?

Kerülöd a transzzsírokat?


És ezek mellett cukros tejet (túrót) ennél?

Ez egy óriási paradoxon. A bevonóban lévő kis mennyiségű transzzsír nagy eséllyel nem okoz olyan mértékű egészségügyi problémát mint maga a tej (túró, savó vagy amit használnak) és a cukor. Akkor valóban a transzzsír a gond, vagy csak kényelmes abban hinni, hogy a túró rudi jó desszert lenne, csak hát a bevonómassza transzzsírtartalma, amiatt sajnos nem az igazi..


Tévedés, onnantól kezdve nem az igazi, hogy tejtermék, innentől kezdve élvezeti cikk ami mindenképpen káros, és egyéni döntés hogy ki mennyit vállal ilyen kockázati tényezőből. De félrevezető lehet a transzzsírt megtalálni mint komoly veszélyforrás, otthon meg enni a cukrozott túrót.

2013. febr. 8. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/28 anonim ***** válasza:
Nem tudok olyanról, amit igazi csokoládéval vonnának be. A Cserpes rudi a legtisztább (transzzsírmentesként hirdetik amúgy, a bevonótól függetlenül), nemrég olvastam valahol, hogy ők is jobban örülnének, ha csokit használhatnának a bevonó helyett, de az drágább, körülményesebb, satöbbi... Lenne rá kereslet, biztosan, de csak egy vékony réteg tudná megengedni magának. Sajnos a legtöbb embernek az ár az elsődleges szempont, a minőség csak utána jön, ez egy ilyen időszak. :/ A Milka rudi meg nem túró, nem is állít ilyesmit a csomagolás, ott nem a bevonó a legaggasztóbb összetevő. Mondjuk ez a legtöbbre igaz sajnos.
2013. febr. 8. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/28 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy cukrozott rudit eszik otthon. Lehet xilittel is csinálni, és akkor teljesen rendben van. Vagy nagyon pici cukorral. Biztos, hogy tízszer jobban jár, mint a gyári izékkel, amik tényleg agyon vannak cukrozva, azon kívül viszont semmi hasznos nincs bennük.
2013. febr. 9. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/28 anonim ***** válasza:
40%

Még mindig nem tudok egyetérteni.

Miért rossz nekünk a cukor. Hihetetlen, de nem általánosan elfogadott, hogy a kristálycukor káros. Pedig az emésztése, felszívódása után nagy mértékű vércukorszint emelkedést okoz, ami nagy terhet ró az ezt kiegyensúlyozó (lecsökkentő) inzulin termelésünkre. Azaz konkrétan a hasnyálmirigyünkre. A hasnyálmirigy túlzott igénybevétele (hosszú távon) annak pusztulásához vezet (rengeteg embernél) az inzulinszint rendszeres ingadozása, gyakori kicsúcsosodása nemkívánatos:

- elhízáshoz,

- inzulin rezisztenciához (cukorbetegség)

- agyi inzulin rezisztenciához (Alzheimer)


vezet, és most csak néhány legfontosabb problémát írtam. Az immunrendszer működésével, nyilván az egyik hormonális szabályozásunk a többi hormonnal is összefüggésben van.. Daganatok létrejöttével, szóval nem szeretjük a cukrot, legalábbis a hatásait nem, az ízét igen.


De amit elfelejtenek sokan, az az hogy a kenyér is ugyan ilyen hatás mellett bomlik le cukorrá, majd okozza ugyan ezt a vércukor emelkedést és a ciklus folytatását.


A tej, túró hivatásos a borjút táplálni. A cukor hatására kialakuló inzulinválasz a hízást, tehát a fejlődést, növekedést segíti. A tej a cukortartalmától függetlenül kiváltja ezt a hatást úgy a borjakban mint az emberben! Valószínűleg a marhainzulin, növekedési faktorok hatásaival..

Xilitollal édesíteni egy tejterméket, derék dolog, olyan Update-es, de konkrétan az az étkezés az édesítőtől függetlenül már egy igazi magyaros 'hizlaló' evéssé válik, a túró miatt. Mint ahogyan alkalmi tortaevés sem okoz elhízást, úgy az alkalmi túróevés sem, de a rendszeres fogyasztás -szemléletesség miatt a tortához hasonlítva- már nagyon sokaknál okoz problémákat. Ezt azért tudni kell, ha túrót eszünk. Tulajdonképpen az édesítéssel valamennyit lehet javítani, mert a cukros tejnél azért mindenképpen jobb a xilites tej. A liszes/cukros - tejes étkezések az elképzelhető legrosszabbak, amikbe még nem halunk bele mint akut mérgezés.


Ez nagy pofon a reggeli tejes-kakaós-péksütis életmódot folytatóknak, de nem akkora pofon mint a testüknek az ilyen étkezés, a reggel különösen kitüntetett szereppel bír, mert rosszabbul toleráljuk ezt az említett hatást. Reggel eleve több inzulinnal reagál a szervezetünk ugyanannyi cukorra (tejre nem biztos). Ez megint egy kiegészítő érdekesség, valamennyire azért kapcsolódik, remélem sikerült érthetően írnom és adnom egy ilyen, kissé új szemléletet.

2013. febr. 9. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/28 anonim ***** válasza:

Táplálkozásiműves takarodjál már a paleo részlegbe!


Kérdező bocsánat az offért, de utálom, mikor itt terjesztik a hülyeséget.

2013. febr. 9. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó válaszoló, nehéz gyerekkorod volt, mert most biztos hogy nehéz időket élsz át, tudunk esetleg segíteni valahogy?
2013. febr. 9. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/28 anonim ***** válasza:
Igen segíthetsz, nem írsz többet ebbe a részlegbe. Baromira unalmas a paleos duma, amit gyermeki naívitással elhittél és mindenhova mindig bemásolsz! A nagyszüleim, akik nem épp mai gyerekek köszönik szépen semmi bajuk a tejtől se a túrótól. Az emberek pedig már leletek alapján időszámításunk előtt 5000 évvel fogyasztottak tejet és tejtermékeket! Erre varrj gombot!
2013. febr. 9. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/28 anonim ***** válasza:

Idiotttaaaaa.


Az emberi rossz szokásoknak nincsen köze az egészséges táplálkozáshoz te észbajnok, ahogy a nagyszüleid (maradjanak jó egészségeben) egy ritka kivételek, mert a többségre nem jellemző, hogy olyan kimondottan egészségesek idősebb korukra. De a Te nagyszüleidnek is segítene, ha nem bocitápon élnének, ez egészen biztos.


Láss túl 1-2 emberen, a többség elhízott és beteg. Nem, ezt ne bagatelizáld el csak azért, mert a te családod szerencsés!

2013. febr. 9. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/28 anonim ***** válasza:

Hoppá, itt a pont, kevesebb kalória és optimista életfelfogás! Na ő nem idióta, hanem bölcs, mivel megnézte mit esznek azok az emberek akik sokáig éltek, ill élnek. :) Ezt nem lehet kimagyarázni ősember.

[link]

2013. febr. 9. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/28 anonim ***** válasza:
Szerintem nem csak az én családom ,,szerencsés"...
2013. febr. 9. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!