Mi a véleményetek a növényi "tejtermékekről"?
mert a gyártóknak kell a haszon. Sok ostoba pedig elhiszi, hogy ezek az egészségesek.
Én házi tejet, túrót,tejfölt veszek csak. Sajtot pedig csak jó minőségű, tejből készültet. Trappistát sem veszek mér, mert az is rossz minőségű.
Nem biztos, hogy a rossz minőségű olcsóbb, én pl.140 Ft-ért veszem a házi tejet, 480 a házi tejföl kilója, a frissföl se olcsóbb. A túrót 600 Ft-ért, a bolti a legolcsóbb is 650 Ft kilónként.
Egyedül a tejszínhabot veszem boltban, abból az állati eredetűt, az tényleg drága, de abból nem használunk sokat.
Szóval én maradok a valódi tejnél.
Kedves kérdező, te a kérdésedben egy idealizált helyzetet írtál le - mármint hogy növényi tejtermék.
Sajnos jelenleg a kommersz tejtermékek nagy része nem növényekből, hanem -kapaszkodj meg- kőolaj lepárlási melléktermékekből készül. Nem mérgező ugyan, nem halunk meg tőle azonnal, de a hosszútávú biológiai hatásukról senki nem tud semmit.
Hajrá profit, hajrá kapitalizmus.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szomszédomból veszem a tejet, igen olcsón és én magam készítem a sajtot is. Ez nem minden, egy részét meg is füstölöm akác-cseresznye fűrészporon. Nagyon szívesen megkínálok bármelyikből bármelyikőtöket.
"Sajnos jelenleg a kommersz tejtermékek nagy része nem növényekből, hanem -kapaszkodj meg- kőolaj lepárlási melléktermékekből készül."
Ha értenél a kémiához nem írnál ilyen marhaságot! Fogalmad nincs mi a szénhidrogén és a fehérje között a különbség egyszer! Másodszor ha ez igaz volna akkor egy liter ilyen tej 1000 Ft-ba kerülne az előállítása miatt! Egy tehén nevű négylábú olcsóbb jóval!
#6-os Kérlek ne okoskodjál, mert te még az életedben nem láttál tehenet, én pedig 16 db-ot tartok.
Organikus kémiából meg pláne ne oktass ki, mert az ásványi olajok és pl. a margarin között a különbség 1 db hidrogén atom. Milyen fehérjéről beszéltél egyébként?
1. Ki mondta, hogy a növényi zsírok károsabbak mint a tej? :D
2. Erre a kőolaj dologra én is kíváncsi vagyok. Ez lehet a titok, ezért kell az olaj!
Mindenképpen világosítsatok fel, én lehet szívesebben eszem kőolajat mint tejet (bár talán inkább egyiket sem) de erre a kőolajas történetre kevesebb mint 1% az esély.
Élelmiszermérnök -ami nem jelenti azt hogy mindent tudok, ezért kérdezek!
Nem eszem ilyeneket.
Nem a hidrogén atomok miatt, hanem egyszerűen nem ízlik.
Természetesen előbb megenném, mint éhen haljak, de egyelőre még nem tartunk ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!