Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a növényi...

Mi a véleményetek a növényi "tejtermékekről"?

Figyelt kérdés
Engem eléggé rosszul érint, hogy egy csomó ember azt gondolja, hogy 600Ft-ért vehet 1kg sajtot, ami igazából valami növényi zsírból készült ömlesztett termék, ami ha jól tudom eléggé egészségtelen is. Vagy a tej, hogy ne is azért 2,8-as, mert a tej zsíros, hanem mert növényi olajat rajnak hozzá. Vagy itt a frissföl, ami szintén valamilyen keverék. Én igazi zsíros tejterméket szeretek vásárolni, miért kell az embereket félre vezetni ezekkel?

2013. jan. 23. 22:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%

mert a gyártóknak kell a haszon. Sok ostoba pedig elhiszi, hogy ezek az egészségesek.

Én házi tejet, túrót,tejfölt veszek csak. Sajtot pedig csak jó minőségű, tejből készültet. Trappistát sem veszek mér, mert az is rossz minőségű.

2013. jan. 23. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom most lefognak pontozni,de nekem nincs bajom velük. Hogy miért? Mert sok ember örül annak,hogy van mit ennie. Amíg az emberek zöme ilyen szegény ebben az országban,addig lesz rá kereslet bőven és még azért is hálásak.
2013. jan. 23. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
69%

Nem biztos, hogy a rossz minőségű olcsóbb, én pl.140 Ft-ért veszem a házi tejet, 480 a házi tejföl kilója, a frissföl se olcsóbb. A túrót 600 Ft-ért, a bolti a legolcsóbb is 650 Ft kilónként.

Egyedül a tejszínhabot veszem boltban, abból az állati eredetűt, az tényleg drága, de abból nem használunk sokat.

Szóval én maradok a valódi tejnél.

2013. jan. 23. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
24%

Kedves kérdező, te a kérdésedben egy idealizált helyzetet írtál le - mármint hogy növényi tejtermék.

Sajnos jelenleg a kommersz tejtermékek nagy része nem növényekből, hanem -kapaszkodj meg- kőolaj lepárlási melléktermékekből készül. Nem mérgező ugyan, nem halunk meg tőle azonnal, de a hosszútávú biológiai hatásukról senki nem tud semmit.

Hajrá profit, hajrá kapitalizmus.

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szomszédomból veszem a tejet, igen olcsón és én magam készítem a sajtot is. Ez nem minden, egy részét meg is füstölöm akác-cseresznye fűrészporon. Nagyon szívesen megkínálok bármelyikből bármelyikőtöket.

2013. jan. 23. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, ilyenről még álmodni sem mertem, nagyon szomorú, hogy mindent meg lehet etetni velünk... Igazából én már a margarint sem szeretem. És valóban nagyon jó lenne, ha az emberek inkább megpróbálnák kistermelőtől, valamilyen ismerőstől beszerezni az ennivalót. Édesanyám könyvelő, az egyik kolléganője tart juhot, és annyi teje, sajtja van, hogy örül, ha valaki megszabadítja tőle. 1000forintért ad egy kiló juhsajtot, amit meg is füstöl, ha kérjük. Ez tényleg töredéke a bolti árnak. Viszont annak örülök, hogy most már a nevük nem lehet ezeknek a termékeknek sajt, tej, tejföl, csak reggeli ital, pizzafeltét, és társai....
2013. jan. 23. 22:40
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

"Sajnos jelenleg a kommersz tejtermékek nagy része nem növényekből, hanem -kapaszkodj meg- kőolaj lepárlási melléktermékekből készül."


Ha értenél a kémiához nem írnál ilyen marhaságot! Fogalmad nincs mi a szénhidrogén és a fehérje között a különbség egyszer! Másodszor ha ez igaz volna akkor egy liter ilyen tej 1000 Ft-ba kerülne az előállítása miatt! Egy tehén nevű négylábú olcsóbb jóval!

2013. jan. 23. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
13%

#6-os Kérlek ne okoskodjál, mert te még az életedben nem láttál tehenet, én pedig 16 db-ot tartok.


Organikus kémiából meg pláne ne oktass ki, mert az ásványi olajok és pl. a margarin között a különbség 1 db hidrogén atom. Milyen fehérjéről beszéltél egyébként?

2013. jan. 23. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
71%

1. Ki mondta, hogy a növényi zsírok károsabbak mint a tej? :D


2. Erre a kőolaj dologra én is kíváncsi vagyok. Ez lehet a titok, ezért kell az olaj!

Mindenképpen világosítsatok fel, én lehet szívesebben eszem kőolajat mint tejet (bár talán inkább egyiket sem) de erre a kőolajas történetre kevesebb mint 1% az esély.


Élelmiszermérnök -ami nem jelenti azt hogy mindent tudok, ezért kérdezek!

2013. jan. 24. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
2013. jan. 24. 03:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 doboszoli ***** válasza:
56%

Nem eszem ilyeneket.

Nem a hidrogén atomok miatt, hanem egyszerűen nem ízlik.

Természetesen előbb megenném, mint éhen haljak, de egyelőre még nem tartunk ott.

2013. jan. 24. 05:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!