Van olyan túró rudi, amelynek csokijában nincs transzzsír? (hidrogénezett növényi zsír) Melyik az?
Azt hittem, hogy a Cserpes Trudiban nincs, vettem, és ott van az összetevők között:(
Talán a Milka Rudi, de ott meg a túró nem az igazi... Valaki tudja biztosan? Én vevő lennék olyan rudira, ami nem bevonóval készül, hanem rendes tej-vagy étcsokival vonják be, és finom magyar túróból készül.Hajlandó lennék dupla árat is fizetni érte, de szerintem ilyen jelenleg nincs a piacon. Vélemények??
Az, amelyiket te csinálod! Hagyd a fenébe ezeket a méregdrága "túrórudikat", amiben csak 3 dolog nem igaz: a túró, a rudi, meg a csoki.
Találsz a neten bőven recepteket, hogy hogy kell csinálni. Nincs benne semmi különös, pár dolgot összekeversz, esetleg mixerrel eldolgozod. A csokimáz hozzáadása picit problémásabb, de megoldható. Kis vajjal elkeverve felolvasztol olyan csokit, amilyet akarsz (lehetőleg transzzsírmentes étcsokit, ha gondolod cukormenteset), és ezt rácsorgatod a túróra.
A túróból egyébként nagyon finom, egyszerű krémtúrókat is lehet csinálni töredék áron mint a bolti, és tudod, mi van benne. A túrót el kell keverni egy kis tejjel, tejszínnel, pici édesítőszerrel (cukor, vagy én inkább xilitet teszek bele), és már kész is lehet. De lehet tovább fokozni, mazsolát bele, vagy banánt vagy más gyümölcsöt, de ezt már el kell turmixolni. Az alapkrémet sem árt, bár az erősen összekeverve is elég.
Köszi! Azt hiszem, ez lesz a megoldás, a házi Túró Rudi..
Már régóta gondolkodom rajta, de olyan kevés időm van! Mindegy, megpróbálom megcsinálni, s az legalább egészséges lesz. Amúgy, ha létezne rendes csokival bevont, én megvenném, még ha drágább is lenne...Szerintem lenne rá vevő, ha jó az ár-érték arány.Manapság sokan figyelnek az egészségre.
Sokan figyelnek az egészségre, de nem elegen. Sajnos az emberek 90 %-a még mindig ott tart, hogy mi az olcsóbb, bármi áron. Én ezt meg is értem ilyen jövedelmi viszonyok közt, meg a másik az idő, amit említettél. Biztos nem kellemes este, sötétben a munkából hazaesni, és túrórudit pancsolni, de sajnos nem igen van más megoldás. Meg azért rá lehet erre is hangolódni.
És vannak itt nagyobb gondok is mint a túrórudi. A kenyerek, péksütemények nem láttak lisztet, adalékanyagokkal puffasztják fel őket. A sajtok nagy részében nincs tej, a felvágottakban minőségi hús. csak trutymó.
Az csak a látszat, hogy itt olcsóbbak az élelmiszerek mint Nyugaton. Ami olcsóbb, az külföldön nem létezik, mert olyan silány, hogy nem gyártják. Itt meg többnyire erre van igény. Ami meg netán jobb minőségű, sz drágább mint Németországban.
Sajnos itt is csak az a megoldás, hogy egyre több mindent otthon kell előállítani, boltban vett készételeket én legfeljebb csak vésztatalékként tartok. Nekem van kenyérsütő, 10 perc alatt belehányom az összetevőket, és 3 és fél óra múlva kész a kenyér. Nem ment egyből, ki kellett kísérletezni, hogy hogy a jó, de ma már jó. És meg lehet a kenyeret sütni akár egy gázsütőben is. De kockasajtot is pl. itthon főzök túróból, tejből, tejszínből.
Köszi a választ! Egyetértek az általad leírtakkal. Bizony este munkából hazaesve főzök, nem ritkán éjjel, olyan rossz minőségű a munkahelyi ebéd. Viszem magammal a saját ételemet, de sajnos csak mikróban tudom megmelegíteni, ez megint rossz!
A kenyeret én is magam sütöm, csakis teljes kiőrlésű lisztből.Ha nincs időm, van egyfajta zacskós tönkölykenyér, ami finom, és nincs benne fehér liszt, aránylag adalékanyag mentes.
Próbálok jó minőségű sajtot, tejterméket venni, ugyanígy a húskészítményeket.Olcsó bóvlit nem vásárolok, akkor inkább eszem egy lágy tojást vajas kenyérrel. Inkább keveset vásárolok, de jobb minőséget. Amíg a pénztárcám engedi...
Nagyon jól csinálod, bár tudom, hogy ez így egy küzdelmes élet. Mondjuk én most már nem dolgozok, de korábban dolgoztam, és akkor nem volt egyszerű.
Azért felhívnám még a figyelmet a zöldségekre. Azok azért többnyire olcsók, nélkülözhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz, és pillanatok alatt lehet belőlük csinálni valamit. Itt meg az a nagy baj, hogy az élelmiszerboltok, plázák választéka rendkívül szegényes, gyakran rossz minőségű, fonnyadt az árú. Jobbak lennének a piacok, de azok meg 4-5 óra körül zárnak.
Szeretem a zöldségételeket, s igyekszem magyar idényzöldségfélét vásárolni.Most télen szárazbabot, sárgaborsót, lencsét főzök- magyart lehetőleg. Beáztatom, de így is sok idő, míg megfő.Így is megéri, több napig finom ebéd van belőle. Egy jó póréhagymaleves hamar megvan, és ízletes. A hagyományos rántott levest sem vetem meg, pirított kenyérkockákkal.Inkább ezt finom köménymaggal, mint ízfokozós műlevest porból! Nem flancolunk télen az import paradicsommal, van cékla, fekete retek, hagymafélék, káposztafélék, répa...
Nyáron sok cukkinit, padlizsánt megeszünk, télen sok burgonyát többféleképpen elkészítve, barna rizst. Minden szombaton kimegyek a piacra, ott vásárolok, ha tehetem. A zöldségeknél probléma a vegyszerezés, főleg a leveles zöldségek, saláták, káposzták raktározzák el a méreganyagokat.Pedig nagyon szeretem a salátákat is.Út mellől nem vásárolok, ahol száll a por meg a benzingőz, csak a piaccsarnokban, s néha szupermarketben. Akkor is megnézem, honnan való az áru.A biocitrom pl. megéri, drágább, de nem kell sok belőle, és nincs bevonva gombaölő vegyszerrel. Ezt bele lehet reszelni süteménybe is.
Húsfélék közül ami gyorsan kész van, az a csirkemell és a hal. Fagyasztott halfilét veszek (nem Pangasiust Vietnamból!!!), és 10-15 perc alatt elkészül a sütőben.Persze, ebben is lehet valamennyi higany,vagy egyéb nehézfémek, de valamit enni kell...Sajnos nincs lehetőségem gyakran házi csirkét, falusi tojást, házi tőkehúst vásárolni, de törekszem a normális étkezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!