Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "Önállóan dolgozni tudó...

"Önállóan dolgozni tudó szakácsot keresünk! "?

Figyelt kérdés

Srácok! Mit jelent az, hogy önállóan dolgozni tudó?!

Eltud készíteni egy kalkulációt? Rendelést bonyolít? HACCP? stb? Vagy éppen letudja főzni az átlag fogásokat, ami tud elég változatos is lenni?! köszi

2013. febr. 5. 11:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Általában azt jelenti, hogy egyedül dolgozik a konyhán. Tehát nincs előkészítő, nincs kolléga, az egész étlapot neki kell lefőzni, tálalni, stb. Szerencsétlenebb esetekben mosogató sincs. De a szakács szakmához hozzátartozik a kalkuláció, étlapírás, HACCP, ilyenek is. Ha jártál iskolába, akkor tanították.
2013. febr. 5. 11:35
 2/14 A kérdező kommentje:

Persze, nincs is ezzel baj. Ahogy Te is mondtad, ezt tanították.

Csak ez az önállóan dolgozni tudó-t nem tudtam pontosan, hogy mit is takarhat.

Nálunk most úgy van, hogy mi előkészítünk, ételkészítünk, rendelünk stb. (ami ugye a szakmához tartozik), a konyhalány pedig mosogat, díszítést készít elő, esetleg takarít...

2013. febr. 5. 11:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Robotolást jelent. Pl a férjem megrendeli az ételek egy részét, a többit ő hozza meg szatyrokban a boltból, ő pakol be a hűtőkbe. Ő pucol meg mindent, ő főz, ő mosogat, ő takarít, kifesti a konyhát, étlapot tervez, árat kalkulál.
2013. febr. 5. 11:56
 4/14 A kérdező kommentje:
Valahogy éreztem egy ilyen részét is a dolognak... de bizom benne, hogy nem ez az átlag...
2013. febr. 5. 12:02
 5/14 bumbi02 ***** válasza:

Hát nálunk azt jelentette, hogy 200 tételes étlapra, egyedül voltam a konyhán. Se mosogató, se kézilány, vagy kisegítő. Krumplipucolás, tésztagyúrás (mert persze egyfős konyhára házilasagne tészta kell, házi krokett, házi szélesmetélt...)főzés, mosogatás. fél10re bementem, hajnali 1kor kijöttem...

Bár szerintem ez már inkább szélsőséges eset...

2013. febr. 5. 12:26
 6/14 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Kiegészíteném még, amit írtam. A férjem dolga az 50 kilós ablakok kinyitása, a terászra a székek, asztalok, leanderek kicipelése, a napellenző kitekerése, a számítógép helyrehozatala, a zenei CD-k megírása, a nyomtató patronjának feltöltése. 10:30-tól éjfélig, vagy hajnali egyig dolgozik. Mondjuk, csak 15 napot dolgozik, de legalább nincs hétvége, se ünnepnap, betegszabadság.
2013. febr. 5. 12:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog eljönni az idő,amikor belátják a munkáltatók, h ez így nem mehet.

Nekem akkor még jó helyem is van.

3-as, ha nem vagyok indiszkrét(sajnos tudom, hogy az vagyok) a Te férjed mennyit keres kb. ennyi munkával? Ha már olyan dolgokkal is foglalkozik, amihez ugye nem is kell értenie vagy nem az Ő feladata lenne...

2013. febr. 5. 12:46
 8/14 anonim ***** válasza:
azt jelenti hogy nem kell felette állni és mindent a szájába rágni
2013. febr. 5. 14:09
 9/14 anonim ***** válasza:

1es vagyok. Sajnos ez a tendencia nem fog mostanában változni, sőt... Mert egyre nagyobb a munkanélküliség, ezért mindig lesz olyan alkalmazott aki elvállalja 3 ember munkáját fél fizetésért, mert nem tehet mást, kell a pénz. A munkáltató meg úgy gondolkozik, hogy miért fizessek több embert, ha 1 is elvégzi a melót? Az már nem érdekli, hogy ez a minőség rovására megy sajnos.

Általában 8-12ezer forint napi pénzen vannak a szakácsok Pesten, persze ez napi 12-15 órát jelent, és függ a bejelentéstől is...

2013. febr. 5. 14:33
 10/14 anonim ***** válasza:
azt jelenti, hogy nem rohangál mindennel a főnökhöz. Talpraesett, rendelkezik probléma megoldó képességgel, nem kell a kezét fogni, képes önállóan dönteni, feltalálja magát. Hogy mi minden az, amit dolgoznia kell, az a munkáltatótól függ.
2013. febr. 5. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!