"Önállóan dolgozni tudó szakácsot keresünk! "?
Srácok! Mit jelent az, hogy önállóan dolgozni tudó?!
Eltud készíteni egy kalkulációt? Rendelést bonyolít? HACCP? stb? Vagy éppen letudja főzni az átlag fogásokat, ami tud elég változatos is lenni?! köszi
Persze, nincs is ezzel baj. Ahogy Te is mondtad, ezt tanították.
Csak ez az önállóan dolgozni tudó-t nem tudtam pontosan, hogy mit is takarhat.
Nálunk most úgy van, hogy mi előkészítünk, ételkészítünk, rendelünk stb. (ami ugye a szakmához tartozik), a konyhalány pedig mosogat, díszítést készít elő, esetleg takarít...
Hát nálunk azt jelentette, hogy 200 tételes étlapra, egyedül voltam a konyhán. Se mosogató, se kézilány, vagy kisegítő. Krumplipucolás, tésztagyúrás (mert persze egyfős konyhára házilasagne tészta kell, házi krokett, házi szélesmetélt...)főzés, mosogatás. fél10re bementem, hajnali 1kor kijöttem...
Bár szerintem ez már inkább szélsőséges eset...
Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog eljönni az idő,amikor belátják a munkáltatók, h ez így nem mehet.
Nekem akkor még jó helyem is van.
3-as, ha nem vagyok indiszkrét(sajnos tudom, hogy az vagyok) a Te férjed mennyit keres kb. ennyi munkával? Ha már olyan dolgokkal is foglalkozik, amihez ugye nem is kell értenie vagy nem az Ő feladata lenne...
1es vagyok. Sajnos ez a tendencia nem fog mostanában változni, sőt... Mert egyre nagyobb a munkanélküliség, ezért mindig lesz olyan alkalmazott aki elvállalja 3 ember munkáját fél fizetésért, mert nem tehet mást, kell a pénz. A munkáltató meg úgy gondolkozik, hogy miért fizessek több embert, ha 1 is elvégzi a melót? Az már nem érdekli, hogy ez a minőség rovására megy sajnos.
Általában 8-12ezer forint napi pénzen vannak a szakácsok Pesten, persze ez napi 12-15 órát jelent, és függ a bejelentéstől is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!