Milyen KFC-ben dolgozni?
Én fél évet dolgoztam a KFC-ben, de voltam a Mekiben is. Nyilván, függ a a társaságtól is.
Három részből áll; kassza, csomagoló, és konyha.
Ha szemrevaló vagy, beraknak a kasszába. Egész nap vigyorodnod kell, mert kitudja, mikor jön egy (titkos) ellenőrzés. Ha pont belefutsz egy ilyenbe, azt nem fogod észrevenni, viszont az étterem kap egy papírt róla, hogy milyen volt a kiszolgálásod. Ha rossz, főnökfüggő, de általában kirúgnak. Ez a Mekiben is így van. A kasszát nem nehéz kezelni, viszont tényleg a műszakot végig kell mosolyognod, nem szabad támaszkodni, káromkodni stb. A lábad pár napig nagyon fog fájni, a sok állástól, de ehhez hozzászoksz.
A csomagoló a legkeményebb. Meleg van, fülledt a levegő. Valószínű, hogy először ide tesznek be. Itt készülnek a szendvicsek, saláták, burgonya stb. Ha csúcsforgalom van, (erre minden étteremben van egy külön időkorlát, hogy mikor van. Pl, Aréna Pláza 12-14-ig) Ilyenkor nem mehetsz el enni, se pisilni, se cigizni. Nagyon sokszor kell kezet mosnod, és pl, egy csúcsforgalomban az egész csomagoló tele van szeméttel, kajamaradékkal, ezt utána neked (vagy a többi csomisnak) kell feltakarítani. Ha csomis leszel, és nyitsz, már 7-re be kell menned, miközben (pl, Aréna) csak 9-kor nyit az étterem. A kasszás 8-ra jár. Ha nyitsz, mindegy melyik területen, enni csak akkor mehetsz el, ha megjött a köztes és levált. (Kb, 10-11-kor) Ha köztes vagy, a délutános vált. (ez változó) Ha zársz, még kb, egy órát bent kell maradnod, hogy előkészíts mindent a nyitósnak.
Nem tudom miért, úgy vettem ki a szavaidból, hogy lány vagy. Tehát nem sok esélyed van arra, hogy betegyenek a konyhára. Szerintem itt a legjobb lenni, mert nem kell kapkodni, sietni. Csak tiszta liszt, meg panír lesz az ember. (a munkaruha) Itt a húsokat panírozzák, majd ún. tálcákon viszik át a csomagolóba.
Amit ehetsz: fincsibe, választható körettel, csirkecomb szintén körettel. Ez is változó, főnök és étteremfüggő. Persze, van olyan manager, aki nem engedi, hogy mást egyél, de van akinek tökmindegy. Ez is változó, hol mennyi a kajaszünet. Az Arénában pl, 20 perc, míg a Keletiben 30 perc.
Azt mondanom sem kell, hogy műkörmöd, festett körmöd, gyűrűd, karkötőd nem lehet. Persze ez is, mindenhol más. A hajadat össze kell fogni. Ha még érdekelnek kulisszatitkok, mesélhetek emailben.
Melyik étterembe mész?
A pólusba megyek és igen, lány vagyok :)
12óráztam már fesztiválon kajarészlegen, úgyhogy a láb és derékfájás ismerős, a tempóval sem lesz gond. Amúgy igen fura, hogy pont a konyhára nem tesznek lányokat..
Köszönöm, hasznos volt a válaszod és várom az íméled :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!