Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Elég pocsék mandarinnal tudok...

Elég pocsék mandarinnal tudok valamit kezdeni?

Figyelt kérdés
Nem szeretek ételt kidobni, de vettem pár mandarint, ami olyan rossz, hogy egyszerűen képtelen vagyok lenyomni a torkomon. Kemény, száraz, totál ízetlen. Bármi ötlet?
2013. jan. 22. 19:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
dobálj kosárra vele a szemetesbe
2013. jan. 22. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

Dobd ki, mert akármit csinálsz, nem lesz jobb. Ezeket túl korán, éretlenül szedték le, és még nincs elég lé a gyümölcsben. Ezt utólag nem tudod sehogy sem bepótolni.

Tavaly én is kisérleteztem vele elég sokat, de semmivel sem lett jobb.

2013. jan. 22. 19:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Esetleg mézzel, citromlével turmixold össze, aztán húzd fel ásványvízzel, hátha így legalább iható lesz.
2013. jan. 22. 19:40
 4/15 A kérdező kommentje:

Az se rossz.

Ha gyümölcssalátába tenném, elrontaná az egészet?

Gondoltam esetleg kivivel, banánnal...

2013. jan. 22. 19:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Én ezeket úgy szoktam megoldani, hogy az összes fehér hártyát eltávolítom róluk, és lefagyasztom őket teljesen. Lefagyasztok mellé más gyümölcsöt is, mondjuk meggyet, ez lehet befőtt is. Aztán amikor teljesen megfagytak, akkor az egészet berakom a robotgépbe, és a késes darálóval teljesen szétaprítom, porrá, péppé. Miközben dolgozik a gép, natúr joghurtot, mézet, esetleg kis citromlevet rakok hozzá, friss gyümölcsöt, banánt ha van. De csak mindenből annyit, hogy fagylalt állaga és finom íze legyen. Nagyon szeretem, és sokkal jobb, mintha magában próbálnád legyűrni.
2013. jan. 22. 19:51
 6/15 anonim ***** válasza:
23%
Ne tedd salátába se, mert fennakad a nyelveteken és csak kiköpés lesz a vége.kár lenne a elrontani vele a többi finom gyülölcs élvezetét.
2013. jan. 22. 19:55
 7/15 anonim ***** válasza:
30%

Beszáradt naranccsal és beszáradt trapistával már csináltam:

2 db. almát nyersen meghámoztam, kockára vágtam

4 db. főtt tojást kockára vágtam

3-4 db. csemege uborkát szeletelsz

a mandarint is pucold meg és a girizdeket vágd fel kockákra

Az egészre tartármártás, és kb. 1 napig álljon a hűtőben, gyönyörűen bepuhul a beszáradt mandarin, a többivel az íze összeérik.

Fincsi hideg nasi!

2013. jan. 22. 19:59
 8/15 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy kivitelezhetetlen a dolog, de én tavaly ehetetlenül pocsék mandarinból és narancsból fenséges pálinkát főztem.

Kár, hogy nem a szomszédomban laksz:)

2013. jan. 22. 20:00
 9/15 anonim ***** válasza:

Na például, ezek szerint azt is lehet.

Nem kell feltétlenül azonnal kidobni valamit, mert első nekifutásból nem olyan, amilyennek szeretnénk.

Próbálkozni kell az újrahasznosítással, a másfajta felhasználással, ráérünk kidobni még azután is! :))))

2013. jan. 22. 20:10
 10/15 anonim ***** válasza:

#8 vagyok, a "pálinkás"

Mandarinzselét is tudsz belőle csinálni nagyon egyszerűen egy kis cukorral és dzsemfixxel egybefőzve.

2013. jan. 22. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!