Egy egész, érett, bontatlan kakaóbabbal mit lehet kezdeni?
Én ezt találtam:
A kakaóbab felhasználása
Kakaóital készítése 1 személyre
1 kávéskanál kakaóbabot kávédarálóban megőrölünk, majd egy 2-2,5 dl csészébe tesszük, és öntünk rá egy pici, forró tejet. Ezzel simára keverjük, majd végül felöntjük a maradék forró tejjel, és ízesíthetjük ízlés szerint pici mézzel, vagy nyírfacukorral.
Kakaós kalács
A kakaóbabot mákszemnyi méretűre vagy annál finomabbra daráljuk. Összekeverjük ízlés szerint egy kis mézzel vagy nyírfacukorral. Tehetünk bele még fahéjat, vaníliát, vagy bármelyik kedvenc fűszerünkből egy picit. A kakaós keveréket a kinyújtott tészta tetejére szórjuk és összetekerjük, kelni hagyjuk még egy ideig, majd mehet a sütőbe.
Ne dobjuk el a pörkölt kakaóbab héját! Durvára törve (őrölt dió nagyságúra törve) kiváló fűszer sületkhez.
Egyébként hol tudtál venni egész kakaóbabot?
Az a baj, hogy ehhez mind száritott bab kell, nekem meg egész, érett, de sok idő kiszáritani, és nem is tudom hogy pontosan hogy csináljam...
Mellesleg kinn voltam Peruban a Dakaron, ott vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!