Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy egész, érett, bontatlan...

Egy egész, érett, bontatlan kakaóbabbal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Külföldön láttuk, gondoltuk iszunk rendes kakaót, de rájöttem, hogy az nem is olyan egyszerű. Mit csináljak vele? Kakaópor? Vagy meg lehet nyersen enni? Hogyan használjam fel?

2013. jan. 10. 17:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Én ezt találtam:

A kakaóbab felhasználása

Kakaóital készítése 1 személyre

1 kávéskanál kakaóbabot kávédarálóban megőrölünk, majd egy 2-2,5 dl csészébe tesszük, és öntünk rá egy pici, forró tejet. Ezzel simára keverjük, majd végül felöntjük a maradék forró tejjel, és ízesíthetjük ízlés szerint pici mézzel, vagy nyírfacukorral.

Kakaós kalács

A kakaóbabot mákszemnyi méretűre vagy annál finomabbra daráljuk. Összekeverjük ízlés szerint egy kis mézzel vagy nyírfacukorral. Tehetünk bele még fahéjat, vaníliát, vagy bármelyik kedvenc fűszerünkből egy picit. A kakaós keveréket a kinyújtott tészta tetejére szórjuk és összetekerjük, kelni hagyjuk még egy ideig, majd mehet a sütőbe.

Ne dobjuk el a pörkölt kakaóbab héját! Durvára törve (őrölt dió nagyságúra törve) kiváló fűszer sületkhez.

Egyébként hol tudtál venni egész kakaóbabot?

2013. jan. 10. 19:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ehhez mind száritott bab kell, nekem meg egész, érett, de sok idő kiszáritani, és nem is tudom hogy pontosan hogy csináljam...

Mellesleg kinn voltam Peruban a Dakaron, ott vettem.

2013. jan. 10. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:
A babszemek körüli fehér hús frissen ehető, de csak ha még nem túlérett. Ha már teljesen sárga-narancssárga, akkor ne vesződj vele, keserű lesz az is, ha még részben pirosas, akkor hajrá.
2013. jan. 13. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!