Ünnepek utáni megmaradt kenyérrel mit lehet kezdeni?
1. Nekem még sikerült időben leszelnem és beraktam a fagyasztóba. Majd amikor "sokadika" lesz, jól jön az.
2. Szeld le, vágd kockára, sütőben tepsibe pirítsd meg. Egy részét így elteheted jó lesz rántott levesbe-betétként, ill. most szilveszterkor a lencse-levesbe is rakhatsz.
3. Másik részét összetöröd, vagy ledarálod és házi készítésű zsemlemorzsának is el tudod használni.
Egy részéből csinálhatsz bundáskenyeret, piritóst vagy melegszendvicset. Ezek mind jók szikkadt kenyérből is. Ha fasirtot csinálsz abba is jó a szikkadt kenyér. Töltött hús töltelékébe is kitűnő.
Én pl. szoktam csinálni olyat, hogy a beáztatott kenyeret megcsinálom mintha töltött húst csinálnék (teszek bele fűszereket, nyers tojást, főtt tojást lereszelve, apróra vágott gombát, lekapart májat vagy sima májkrémet) és lezsirozott alufóliába tekerem, és megsütöm sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!