Mit csinálnak az áruházak a nap végén megmaradt pékáruval?
Nézzétek mit találtam az előbb:
A 852/ 2004-es EK rendelet, illetve a 2008. évi XLVI. Törvény szerint a lejárt élelmiszerek forgalomba nem hozhatók – selejt vagy állati eleségként viszont felhasználhatók – ez utóbbi csak a jogszabályban meghatározott feltételekkel (lejárat: minőség megőrzési idő vagy fogyaszthatósági idő utáni időpont,amit a gyártó tűntet fel a terméken és/vagy annak gyártmánylapján).
Mindezek következtében a nap végén megmaradt pékárukat nem adhatjuk oda a rászorulóknak vagy az őket segítő szervezeteknek. Az áruházak ezen termékeket leselejtezik, melynek során a péksütemények vagy az áruházi tömörítőkbe kerülnek, vagy azokat különböző állatmenhelyek, állatkertek, vadasparkok elszállítják az állatok feletetése céljából.
-----------------------------
De pl. a túrósbatyura nem írják rá a szavidőt, mint a kenyérre. Akkor ez nem tudom minek számít.
a legtöbb helyen kidobják,
de van olyan is,hogy az esti zárára odamegy a caritas embere és elviszi a megmaradtakat,
Égetőbe is szokták vinni nagyobb tételben, de ami nem olyan cifra édes vagy sós süti, azt valóban állatoknak adják,
Disznóknak kenyeret korpával beáztatva
Embereknek azért nem adhatnak mert ha valaki megbetegszik, abból komoly következmény lehet, és a multi hírneve is rámegy
Lidl-ben Aldi-ban megse várják míg valami romlik, ott inkább folyamatosan sütnek mintsem, egyszer süssenek de akkor sokat
Ez a helyes eljárás, ezáltal nem romlik rájuk a kaja
20/F
Persze azt én is értem miért van ez a korlátozás, és hogy bajok lehetnek belőle, ha a romlott kajától valaki megbetegszik.
De nagyon sajnálom azt a sok kaját, ami a kukába megy.. Nem igaz hogy nem lehetne valamit tenni! Amiket kidobnak, azoknak semmi bajuk. Amit én vettem az még mikrózással olyan volt, mintha frissen sült volna, finom is volt... nincs nagy különbség a "jó" és a "selejt" közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!