Mit csinálnak a vendéglátósok a megmaradt ételekkel, salátákkal?
Gondolom nem rakják ki másnap a salátákat frissen-sülteket?
Voltunk olyan helyeken ahol rengeteg megmaradt zárás előtt.
Nem mindig lehet előre feltérképezni a mennyiséget.Kidobják??
Kisebb helyeken általában amit tudnak felhasználnak, de van ahol megy a kukába. 11 év felszolgálás alatt olyanokat láttam a kukában landolni hogy majdnem sírva fakadtam. Voltak olyan nagyobb rendezvények, ahol olyan kajákat szórtak kilószám a kukába amihez a kutya hozzá nem nyúlt, és nem paprikás krumplit, hanem lazacot, hátszínt, marha combot,stb.
Amit tudtunk a rohanás közben tömtünk azért magunkba, de nagyobb helyeken sokszor úgy vannak vele (pl céges rendezvények) hogy a megrendelő kifizette, ha megette, ha nem.
Mi droidok meg persze haza nem vihetjük (bár volt ahol megoldottuk), inkább megy a kukába.
Normális helyeken, amiket a tányérban visszavisznek, azt kidobják. Az el nem adott, konyhán maradt "maradékot", (pl. pörköltből gulyásleves) másnapi kajához megfőzik, vagy éppen változatlan (pörkölt) formában, ha tudják eladják.
Tudni kell, hogy az ANTSZ-előírások szerint minden nap el kell tenni a hűtőbe az u.n. "ételmintát", és valahány napig (nem tudom mennyi) őrizni kell, ha valami betegség ütné fel a fejét, a labor-vizsgálatokhoz a mintát be kell tudni adni. A napi étlapok alapján esetenként ellenőrzik, hogy a hűtőben bent van-e az előírt napokra minden minta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!