6 tojásfehérje megmaradt. Ha jövő héten sütnék belőle sütit, lefagyaszthatom most vagy ételmérgezést kehet tőle kapni?
Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 11:16
1/5 anonim válasza:
Lehet, hogy a fagyasztásnál keletkező jégkristályok megváltoztatják a molekulák szerkezetét, és olvasztás után nem olyan lesz az állaga. Szerintem jobb lenne most elkészíteni, a süti is eláll a hűtőben.
2/5 anonim válasza:
Az elsö hülyeséget mond.
A tojásfehérjének semmi baja sem lesz a fagyasztától, és felolvasztás után ugyanúgy felhasználható, mint frissen. (Már több mint 10 éve fagyasztok le tojásfehérjét, és használom fel késöbb.)
Viszont sima hütöben 1-2 napnál tovább nem jó tárolni, mert nagyon könnyen romlik és tényleg meg lehet töle betegegni.
3/5 anonim válasza:
Nyugodtan fagyaszd le, kiengedés után bárhogy felhasználhatod, még habbá is lehet verni ugyanúgy, mint a frisset. Bármikor, ha marad felesleg, fagyaszd le kis műanyag pohárban/dobozkában, jégkockatartóban, csak előkapod, amikor szükség van rá.
4/5 anonim válasza:
Amit az első mond, tényleg hülyeség. Max. annyiban van igaza, hogy a keletkező kristályok a sejthártyát roncsolhatják, picit "trutymós" lesz, de szerintem simán felhasználhatod.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Már beraktam a mélyhűtőbe.
2012. dec. 27. 00:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!