Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan rokonotok, ismerősöt...

Van olyan rokonotok, ismerősötök, aki hasonlóan furcsán - gusztustalanul - eszik?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Nagymamám hűtője olyan büdös, hogy ma, amikor kinyitotta (én is ott voltam a közelben), olyan rosszul lettem a szagtól, hogy azt hittem felfordulok. Katasztrófa! Namármost én többször szóltam neki, hogy "Nagyi, valami nagyon furcsa szag jön a hűtődből.", de erre vagy nekem esik, hogy ne mondjak ilyeneket, vagy annyi a válasz, hogy "mondd meg mit érzel és kidobom". Megpróbálom leírni...Olyan a szag, mintha tejet tárolna fedetlenül + valami büdös sajtot + penészes kenyeret. De MINDEN be van dobozolva (kivéve zöldség- paprika, paradicsom). Akkor mi a fene lehet ilyen r.hadt büdös? Ja igen, a dobozolás. Nagymamám mániája, hogy mindent összeszecskáz, felkockáz (pl. szalonnát, rúd párizsit, banánt, kiflit) és a lehető legkisebb dobozba belegyömöszöli. Kismillió doboz van a hűtőjében, 6-7 kis palacknyi víz meg ismeretlen eredetű lötty. Gusztustalan dolgokat eszik (túrós tészta összekeverve céklával,párizsival, savanyú paprikával), salátákat gyárt -ja és közben beleeszik, de kb. a gyomrom forog már a látványtól is és mellé még csámcsogva is eszik (fogai megvannak, egyszerűen csak nem figyel rá, hogy az egész konyhában hallani). Ha ad valamit, nem eszem meg, mert..Hát ezek után szerintem érthető miért. Sokszor rám akart sózni romlott húst is... Másnak is van ilyen családtagja, ismerőse, akinek ilyen..khmm...furcsa étkezési szokásai vannak? Engem néha már a sírógörcs kerülget, komolyan - pl. mikor sütök valamit a konyhában és nekiáll enni valamit meg nyitogatni a hűtőt :(

2013. jan. 19. 00:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Huh, akkor nem egyedi eset :D Én se eszek meg semmit, amit tőle kapok, sőt, még a szülinapi süteménykészítést (na mondjuk eléggé ellustult sütés téren...)is átvállaltam pár éve :D

Egyébként apám se piskóta, ő pl. olyan hangosan csámcsog-csukott szájjal-, hogy kb. 10 méterről is hallani lehet.

2013. jan. 20. 19:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem engedi meg, hogy kipakold és rendbe rakd a hűtőt ? mert tuti már valami penészes, romlott kaja van benne:O

Ki kell mindent szedni, átnézni és kimosni a hűtőt !

A csámcsogást nekem ne mondd, nekem apukám eszik így és ráadásul lapátol szabály szerűen , marha idegesítő, de örülj neki, hogy egészségesek !!

2013. jan. 28. 11:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Anyám hasonló, bár nagymamámnak is lazább elképzelései voltak a higiéniáról, mint nekem.

Anyám 70 éves, rá is jellemző a fura tárolás, vannak üvegek a hűtőben, amiről nem lehet ránézésre megállapítani, mi lehet benne, de a kinézete alapján inkább nem is vagyok rá kíváncsi. Szerencsére a hűtő nem kifejezetten büdös, mivel ami üvegben, dobozban van, az nem bűzlik, a hűtő polcait pedig én gyakran letisztítom, akkor is, ha épp nincs hűtőolvasztás, csak egyszerűen tisztán tartom, mint az asztalt.

A legkevésbé egymáshoz illő ételeket ő is szívesen egybedobálja, mondván:úgyis egy helyre megy....

Nos, én már régóta magamnak főzök, pontosan a hasonló megnyilvánulások miatt.Persze én el vagyok mondva mindenféle finnyás hülyének.

Ez egyébként úgy látom, az idősebb korosztályra jellemző, ez a fajta igénytelenség.

2013. jan. 28. 12:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk szerencsére nem volt a nagyszüleimmel ilyen probléma, szüleimmel pedig még nincs :) Azt leszámítva, hogy apám rendkívül hangosan szürcsöli a teát, a levest, tehát minden kortyonként ivott, kanalazott folyadékot... ezt a rossz szokást átvette idősebb unokaöcsém is, nővérem próbálja leszoktatni róla, mert amikor nagycsaládi összejövetel van, evés közben azt hallgatja mindenki, ahogy apám és idősebb unokája szürcsöli a levest... nem túl étvágygerjesztő. Apánkkal nem tudunk mit kezdeni ilyen téren, de egy 12 éves gyereket még le tudunk szoktatni róla :)
2013. jan. 28. 12:40
 15/15 anonim ***** válasza:

Unokatesóm anyja sem fiatal már.Nos közös ebédek alkalmával olyan hangosan szürcsöli a levest, hogy a holtak is felébrednének rá.Aztán kioktat, hogy illetlenség ételt hagyni a tányéron.Az intelligencia magas foka...

Szerintem inkább az ételt hagyja ott valaki, mint szürcsöljön.

2013. jan. 28. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!