Mennyit költötök havonta ételre?
Nemrég éppen arról beszéltünk mennyi pénzt megeszünk :)
Négyen vagyunk, két felnőtt- két kisgyerek 150 körül költünk havonta kajára
Az előbb írtam, hogy vasárnaponként rántott parizer, rántott hagyma, rántott krumpli. Általában a tescó zöldséges részének leárazott sarkát lesem, a sárga címkés zöldségeket, illetve a profiban szokott lenni külön téve a túlérett, sokszor félig rossz zöldség. Ezeket megpucolva, megtisztítva simán lehet nagyon jó levest főzni vasárnapra, illetve még 1x, 2x egy héten.
Paprikás krumpli, lecsó, olcsó tészta, amire tejfölt, ketchupot lehet tenni. Aztán a zöldségekből lehet pörköltet is csinálni, pl nyáron a filléres padlizsánból. Hamispörkölt hús nélkül. De be is lehet panírozni, pl a brokkolit.
Kenyeret, tescós félkilós vajat, tescós parizert veszünk. Jut azért kevés szalonnára is. Péksütikből szoktunk még válogatni a tescóban, nagyon finomak tudnak lenni, ezek jók reggelire, időnként vacsorára is, illetve napközben, munka közben harapni is.
Így azért ki lehet jönni, és nem éhezünk.
Mi havi 30-35 ezerből jövünk ki (én+bnőm). Ebben benne van a tisztítószer is. Mindig akkor vásárlunk pl tisztítószereket, amikor épp akciós, vagy 2 áráért 3-at adnak. Ezzel már alapból sokat meg lehet takarítani.
Reggelizni nem igazán szoktunk, csak hétvégén (le lehet szólni h a reggeli a legfontosabb, de ha egyszer nem vagyunk éhesek, akkor minek erőltessük). Ebédet kora délután eszünk, amikor hazaérünk, plusz vacsora 6-7 fele.
Ha vmiből marad, azt elrakjuk másnapra, esetleg lefagyasztjuk ha olyan. Pizzát, hamburgert ilyesmit saját magam csinálom itthon, finomabb is, olcsóbb is. Általában főzelékféléket is 2 napra főzök, pörkölt félét is. Ami 1 napos az inkább a rántott hús és a hasonló rántott dolgok. Plusz a sütemény, annak 1 óra sem kell hogy elfogyjon:D
Tény h lehetne egészségesebben is étkezni, sajnos jelenleg spórolósra kell vennünk a dolgot.
Vki írta h azért vásárol drágán (egészségeset és minőséget), mert nem akar elhízni. Én nem étkezem mindig egészségesen, de volt egy kis túlsúlyom, mégis sikerült leadnom így is (8 kg). Nem feltétlen azon múlik:)
26/F
A zöldséget-gyümölcsöt nem üzletben, hanem a piacon vásárolod. Ott is kinézed magadnak a nénikét, aki csak a kiskosarában hozta ki a felesleget, olcsón adja, mert siet haza. Túrót-tejfölt is a piacon, megszokott maszektól.
Ha tudod, hogy melyik "maszek" hentesüzletben mikor, miből van akció (kb. egy héttel előtte már reklámozza), akkor abból vásárolsz be, akár egy hónapra is.
Pl. egy hónappal ezelőtt az egyik a felpucolt házi-csirkét adta alig több mint 500 Ft/kg, még mindig lapul belőle a fagyóban.
Tegnap a másikban libát-kacsát hoztam haza összesen 3 kg-t, egy ezresért, stb.
Tudjuk, hogy melyik maszek boltban adják a kilós kenyeret 250.-ért, és nem a Coop-ban vagy hasonlóban veszem 320-ért.
A fagyasztóm tele van télire az elmúlt hónapokban bespájzolt zöldségekkel, hasonlókkal. Amikor annak a zöme van a piacon, akkor kell megvenni, ha télen sem akarod hiányolni, a szervezetnek akkor van a legnagyobb szüksége rá.
No meg magam főzök, magam sütök, nem a kész- és félkész ételeket eszem, amiben a rengeteg tartósítószer és hasonló van.
És természetesen semmi bolti üdítő és cukrozott lötty, ami az mellett, hogy drága, még egészségtelen is.
Azért kell kirántani mindent, mert vki úgy szereti. Ha neked pároltan ízlik a kaja, akkor edd úgy, nemmindenki szereti pároltan.
Egy volt bnőm pl mindent pároltan evett, mert a "rántott hús rengeteg olajat és szénhidrátot tartalmaz". Persze amikor mindenki jóízűen ette a rántott húst vasárnap, krumplipürével, akkor majdnem sírt a szája:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!