Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen olcsó, finom és egészsé...

Milyen olcsó, finom és egészséges tízóraikat tudtok, amit el lehet vinni iskolába is?

Figyelt kérdés

Röviden annyi a történet, hogy egy hónapon keresztül kb. 1300-1400Ft-ból kell megoldanom a tízórait. Sajnos elég válogatós vagyok, nem szeretem a felvágottakat és a margarint sem igazán kedvelem.

Viszont nem sok a pénz, tehát péksütit vagy ilyesmit nem tudok venni. Puszta zsömlét meg nem lenne nagy kaland minden nap enni.

A kérdés egyértelmű szerintem, minél több tippet, tanácsot várok. :)

2012. aug. 10. 12:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

napi 1300-1400?

vagy mennyi időre ennyi?

2012. aug. 10. 13:09
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom havi, tehát napi 70 forint kb.
2012. aug. 10. 13:12
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
csoki
2012. aug. 10. 13:15
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

nagytesco van a közelben? Pékség része most nagyon jó lett minőségben is.

Kalács 250Ft,3 napra elég(meg se száradt).

Süss otthon minipizzát,2-3 napra az is jó,kevésből kihozható.

2012. aug. 10. 13:16
 5/19 A kérdező kommentje:

Első, a kérdésben már írtam: "egy hónapon keresztül kb. 1300-1400Ft-ból kell megoldanom a tízórait."

Napi 1300Ft-ból nem lenne nehéz megoldani a tízórait.

Köszönöm az ötleteket, én pufi rizsre, meg búzára gondoltam, az sem annyira drága, mellé gyümölcs, ami lesz itthon. A sütés jó ötlet, végülis tudok pizzás csigát, kakaós csigát, lekváros kiflit, pogácsát csinálni stb.

2012. aug. 10. 13:30
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Zsemlébe tehetsz tojáskrémet különféle ízesítésekkel (pl. piros arannyak, mustárral, zöldhagymával stb.)

Lekvárral megkent vajas kifli?

Sok-sok alma.

Vegyél egy fej salátát, egy hétig minden szendvicsbe tudsz tenni. (Eláll a hűtőben, ha egy kis tálba teszel vízet és beleállítod, mint egy virágvázába.)

2012. aug. 10. 13:31
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Én zöldségkrémeket szoktam csinálni, egy adag elég egy-két hétre, pedig általában reggelire és vacsorára is azt eszem (házi kenyérrel). Fél kiló sárgaborsó pl. 180 Ft, abból elég rendes adag lesz, de lehet mással is keverni. Most lencsével és patiszonnal tervezem.
2012. aug. 10. 13:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Körözött, padlizsánkrém, húskrém, túrókrémek különböző fűszerezéssel. Szendvicssütőben készülő melegszendviccsel hogy állsz? Egy fél szelet sonkával, sajttal, ketchup, mustár, majonéz. Margarin helyett megpróbálhatod a vajat, az igaz, hogy drágább, viszont sokkal finomabb, hátha azt szeretni fogod. Nem tudom, a sütéssel hogy állsz, de pl. a kelt tésztákat elég kevés pénzből ki lehet hozni és azt is vihetnél be (ez lehet sós vagy édes változat is).
2012. aug. 10. 13:56
 9/19 A kérdező kommentje:

A melegszendvicset nagyon, nagyon szeretem, de hidegen is finom? Mert én mindig melegen eszem, úgy imádom.

A körözött és egyéb ilyen krémek jó ötlet, talán kipróbálom. :D

2012. aug. 10. 14:22
 10/19 anonim ***** válasza:
49%

Nem igazán fogsz tudni kijönni belőle, mert 2 db. zsömle kerül kb. 60-70 Ft-ba.

Ha kenyeret veszel, abból is 1 kg-ot veszel (= 1 hétre kb. 12-14 szelet) cca 250.- - 300.- Ft/hét, az önmagában egy hónapban viszi az 1300.- Ft-ot.

Tehát akár zsömle, akár kenyér, a havi keretből már nem futja, hogy még tegyél is a tetejére valamit.

Ezek alapján adhatjuk az ötleteket, de vagy még máshonnan kispórolsz hozzá pluszba valamennyi összeget, vagy a síma zsömlénél, kenyérnél többre nem fogja futni!

2012. aug. 10. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!