Itt Ukrajnában az égvilágon semmi, mert mind a kettőt nővényi eredetü zsiradékból készítik ahogy a többi "tejterméket" is.
2011. okt. 7. 12:08
22/32 A kérdező kommentje:
oké köszi 1 komiból is megértettem Xd a kőolaj durva volt XD XDDDD
2011. okt. 8. 22:36
23/32 anonim válasza:
a vaj egészséges, én mindenbe azt használok, a margarint meg sem eszem. sokkal finomabb is csak éppen most nem divat és drágább. ettől függetlenül szerintem megéri inkább a vajat megvenni
2012. aug. 4. 16:57
24/32 ●●●● válasza:
A vaj egészséges, jó az idegrendszernek és az agynak. A margarin meg iszonyat káros. Csak hát az élelmiszeripar jó propagandát nyomat, mert sokat keresnek rajta.
2013. febr. 17. 15:10
25/32 anonim válasza:
A mai rohanó emberek nem képesek kivárni, amíg a hűtőből kivett vaj felenged és kenhető lesz. A margarin rögtön olyan, ahogy kivesszük. Az első világháború idején mindenre pótszert kellett kitalálniuk a németeknek. Kitalálták a margarint, amit békeidőben is el kellett adniuk valahogyan. Hát bemesélték, hogy egészségesebb a vajnál.
2013. febr. 21. 08:51
26/32 Prókátor válasza:
Egy spanyol filmben hallottam egy remek meghatározás a margarinra: BIKAVAJ :-)
De úgy kb annyi a külömbség a kettő között, mint a mennybolt és a sírbolt között. Bemesélik az embereknek a telítetlen zsírsavakat a margarinban, csak arról soha nincs egy szó sem, hogy a növényi olaj valóban televan vele, de a margarin attól kemény mert telítik a zsírsavakat. A kőolaj-margarinról is egyre többet hallani (persze nem a Nor-bika update reklámokban)
2014. ápr. 18. 15:09
27/32 anonim válasza:
Egyébként arra, hogy a vaj sokkal lassabban olvad, annyi a megoldás, hogy nem kell hűtőbe tenni. Persze az sem jó, ha nagyon melegben van, mert akkor meg nagyon lágy, de alapvetően semmi baja nem lesz kint. Főleg mivel leginkább kis adagokban lehet kapni, hamarabb elfogy, minthogy bármi baja lenne.
2014. ápr. 21. 11:16
28/32 anonim válasza:
A vaj és a margarin divatja épp olyan marhaság, mint bármelyik másik ételekkel kapcsolatos divat. Egyszer az egyik gyártói kampányolnak, máskor meg a másikéi. Egyszerűen reklám, amit a buta emberek készpénznek vesznek, és birka módjára bedőlnek ilyen hangzatos szavaknak, hogy "egészséges". Minden étel egészséges, csak meg kell választani az elfogyasztott mennyiségüket.
2014. júl. 1. 09:13
29/32 anonim válasza:
Na hogy egy háziasszony is válaszoljon.
A vajat a kenyérre kened.
A margarint a sütikbe rakod, mert: lágyabb, könnyebb vele dolgozni, ízben édesebb.
2019. febr. 6. 19:29
30/32 anonim válasza:
Többen írták, hogy a vaj egészséges. Úgy tudom, hogy csak kis mennyiségben az, tehát a vajjal is mértéket kell tartani! Így van egyébként minden tejtermékkel.
A margarint pedig be kellene tiltani. Akinek esze van, messze elkerüli.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!