A vaj és a margarin között mi a különbség? :D
Figyelt kérdés
vagy csak annyi h a margarin lágyabb? (amúgy csak épp szendvicset csináltam és eszembe jutott xd)2011. okt. 3. 16:46
11/32 anonim válasza:
"A vaj 80%-a zsíradék."
Milyen zsíradékról beszélsz? A növényi olaj és a NÖVÉNYI ZSÍR között egy hidrogén a különbség!A margarin növényi olajból készített növényi zsír!!!
Az állati eredetű olajokból szintén lehet állati zsírt előállítani!!!
12/32 anonim válasza:
a vaj most egészségtelen, aztán hátha az lesz vele mint a mangalicával..
13/32 anonim válasza:
Milyen zsíradékról beszélek? :D Ne légy már ilyen okos, a vajnak 80% zsírtartalma van. Rá van írva!
14/32 anonim válasza:
A margarinnak is 80% a zsírtartalma. Csak kedvességből, csak a telítettet szokták kiirni nagy betükkel,a telítetlent nem.
15/32 anonim válasza:
én nemtom ebből mi az igaz de én is olvastam már valahol amit az 1. írt hogy a margarin kőolajszármazékból van és állítólag arra találták ki hogy a kacsákat meg a libákat hizlalják vele csak beledöglöttek :)
16/32 anonim válasza:
na hát ez az!! az 1. vagyok, és én mindenhonnan ezt hallom!!
17/32 anonim válasza:
A margarin nem 80% zsírt tartalmaz. A sütőmargarin úgy 70-et, a "normál" 50 körül, a light meg úgy 25-öt. Ezekben az értékekben mind a telített, mind a telítetlen zsírsavak benne vannak. Engem inkább az zavar, hogy ha pl. 25% a zsír, akkor mi a többi? :-)
18/32 doboszoli válasza:
Számomra a különbség:
A vajat szeretem, a margarint nem eszem meg.
19/32 anonim válasza:
a vaj állati eredetű, míg a margarin növényi eredetű
ezért veszik a vegák kizárólag csak a margarint!!!!
20/32 anonim válasza:
A rohanó ember nem győzi kivárni, hogy a margarinnál nehezebben olvadó vaj felengedjen.
A margarint a németek találták ki az első világháborúban, amikor nem volt mit etetni a néppel. Azóta bemesélték az egész világnak, hogy egészséges, és mindenkit azzal etetnek.
Hogy mi van benne? Jobb, ha nem tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!