Legfurcsább vagy legidegesítőbb étkezési szokásod? Önmagad, vagy akár mások szerint.
Nekem talán a legfurcsább,hogy képes vagyok szinte bármihez tejfölt enni,például még a húslevesbe is szoktam néha rakni.
Vagy például párom ki nem állhatja,hogy a Nesquik kakaót kanállal eszem magában... :)
Nektek van ilyen?
26/N
Talán a főzés miatt van, de az elém tett,(más által főzött)
ételt megszagolom... Nejem szerint borzalom.
A másik. Egy fogás, egy tányér. Lehet, hogy mánia, de nem tudok jóízűen enni "használt" tányérból.
az, hogy a fogások még otthon is másik tányérból, az nem mánia, az természetes.(most már...)
a rémálmom, amikor a napköziben a leves után beleb...szták
a másodikat, ha még volt benne két kanál leves akkor is.
csúcs volt a paradicsomleves után a mákostészta:))
a konyhásnéni malaca viszont gyarapodott:)))
Apám még mielőtt bármit is megkóstolna, rögtön majd' egy fél marék vegetát beleönt. Húsleves, főzelék, bármi... (Mondjuk ennek az az oka, hogy ritka borzalmasan főzött a nagymamám, ha egyáltalán főzött... és így legalább valami fix íze lett a kajának. De anyám főztjével semmi gond nincs, ha húgom vagy én alkotok, akkor sem... mégis beleönti.)
Az én fura szokásom (legalábbis a mi családunkban az), hogy nem eszek kenyeret a krumplis, rizses, tésztás ételekhez. Se krumplifőzelékhez, se rizsköretes pörkölthöz... nekem ez a három dolog ugyanaz és önmagában jó. A többiek kenyeret zabálnak hozzá...
Ja és képes vagyok olyan teát csinálni, hogy bodza- és borsmenta keveréke, reszelt gyömbérrel, csilidarabkákkal és akácmézzel. Néha fokhagymával is, egy picit. Brutális. Bizarr. (De roppant hasznos!)
a szaglálásról. apósom szokása volt, bárki főzte is az ételt, mindig megszaglászta mielőtt enni kezdett, pedig ő egy teát sem tudott főzni:))
Vendéglőben is ezt tette, anyósom sokszor bokánrúgta az asztal alatt:))
ha pörkölt van csak a húst eszem ki belőle a szaftot ott hagyom
levesnek a sűrűjét eszem levét ott hagyom
főzeléket villával eszem (zöldborsó, zöldbab stb) és csak azt eszem ki belőle
ha látom hogy í hús zsíros azt kivágom belőle
minden étkezés után forró teát iszok
túrót önmagába eszem annyira szeretem
Tejet,tejeskávét imádom jéghidegen,még télen is úgy iszom,a legnagyobb hidegben.
Ha a húson látok egy darab zsírt is,azt levágom.
A levest tészta nélkül eszem.
Ha dinnyét eszek,előtte mindig kimagozom,csak utána tudom megenni,szabályosan rosszul vagyok,ha egy mag is a számba kerül,kiráz a hideg.
Nagy,gyümölcs darabkás joghurtokkal is ugyanígy vagyok,volt már,hogy átszűrtem a joghurtot:D
Először én is mindig felvágom a húst késsel,és utána már csak villával eszem.
Sose hagyok semmit a tányéromon.
A gyümölcsöket/zöldségeket se mosom meg,max.ha tényleg nagyon retkes.Semmi bajom sincs:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!