Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet "száraz" tepertőt...

Hogyan lehet "száraz" tepertőt készíteni?

Figyelt kérdés
Amerikában árulnak ilyen szárított ropogós tepertőt ( [link] ilyet sima tepertőből én hogyan tudnék előállítani?
2011. júl. 21. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem jön be a link... Amúgy anyuék kisütés után még krumplipaszírozón kinyomják belőle a maradék zsírt, és szalvétára téve "szárítják".
2011. júl. 21. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

a briteknél is kapható ilyen töpörtyű olyan zacskóban, mint a földimogyoró, de olyan kemény és száraz, hogy a csomagra rá van írva, hogy a fogaid megsérülhetnek és saját felelősségre rágd :=) Már nem emlékszem a nevére és az árára, de nagyon finom!


Én itthon szoktam sütni, korántsem lesz ennyire kemény, de ha lassú tűzön, sokáig sütöd (plusz nagyon kicsire vágom a szalonnát, így rövidül a sütési idő és jobban át is sül), akkor tényleg szinte minden kisül belőle. Amikor kész, akkor fémszűrővel kiszedem és a forró zsír fölött, a lábos peremére akasztva lecsepegtetem -> a hőtől még az utolsó cseppek is kicsepegnek belőle.

2011. júl. 21. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem sem nyitja meg, de pl Jászberényben van egy kis bolt, ahol lehet kapni disznó-chipset, én imádom, a disznó bőre van extrudálva:))))
2011. júl. 21. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt talán megnyitja. Lehet, hogy ezt is extrudálják, mint azt amit te említettél.

2011. júl. 21. 16:37
 5/8 A kérdező kommentje:

EGyébként találtam két magyar terméket is, ami hasonló mint amire gondoltam.

[link]

[link]

Ezek közül valamelyik nem az, amelyiket ott Jászberényben is kapni? Csak kiváncsi vagyok erre gondoltál-e.

2011. júl. 21. 16:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, ez az a második link:)

[link]


Nagyon klassz, ajánlom mindenkinek, aki nagyon furcsát akar enni:)))

2011. júl. 21. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Szalonnát nagyon vékonyra szeletelni és zsirban kisütni, mint a rendes csipszet, utána papirtörlön lecsepegtetni.
2011. júl. 21. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyébként látom versenyt is rendeztek extrudált malacbőr evésből: [link]
2011. júl. 23. 23:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!