Száraz kifliből mit lehet készíteni?
Máglyarakást pl.
Vagy kiflifelfújtat: azt is beáztatod tojássárgás, cukros tejbe, rétegezed egy tepsibe, szórsz rá egy kis darált diót, minél durvább, annál finomabb, és beborítod a cukorral felvert tojásfehérjével. Ha ebbe teszel egy kanál baracklekvárt meg egy kis fahéjat, úgy kened a kiflikre, akkor még finomabb, de akár belekeverhetsz ebbe is darált diót.
Ha nincs kedved, akkor készíthetsz belő valami főfogást: zsemlegombócot vadasmártással. Nem zsemle, de ugyanúgy megfelel.
Felkarikázod a kiflit. Főzől keménytojást,azt is felkarikázod. Gombát hagymás zsíron megpárolod,fűszerezed oregánóval,borssal.
Egy mikrózható tálat kikensz margarinnal. Sorban belerakod a kiflit,megmártva egy kevés tejben,tojást,kiflit,gombát.Felül gomba legyen. Tetejére házitejfölt vagy főzőtejszínt öntesz. Folpackkal lefeded,éa a mikróban megsütöd.
Melegszendvicset. Hosszában kettévágod, vaj, kolbász, reszelt sajt. Isteni. Vagy hot-dogot. Elvágva berakod a sütőbe, felmelegíted (ropogós lesz), beleteszel egy virslit, mustár, ketchup.
De még az is elég, ha elvágatlanul felmelegíted sütőben, amíg ropogós nem lesz (mikróban elázik), megvárod, míg kicsit hül. Olyan, mint a friss, csak ilyenkor azonnal meg kell enni, különben még szárazabb lesz. Pár perc elég neki a sütőben.
Télen a radiátorra szoktam tenni. :)
8-10 kiflit felkarikázol. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal (margarinnal) habosra keversz. 1 l tejet felforrósítasz, ráöntöd a vajas krémre. Ebbe beleforgatod a kiflit. Leszűröd. Kivajazott tepsibe beleteríted a kiflit. Tetejére vékonyra szeletelt alma, darált dió, pici fahéjjal megszórod.
A maradék lébe, (amit nem szívott fel a kifli) 1 kanál barack lekvárt keversz, ezt rásimítod a kiflire. Kb. 30 p. alatt megsül.
A tojásfehérjébe kb 2-3 kanál cukor. Kemény habbá vered. A habba óvatosan beleforgatsz még egy kicsi lekvárt. Mikor majdnem kész a süti, akkor rákened a lekváros habot, pár percre visszatolod a sütőbe, kap egy kis színt a hab és kész is a fini süti:)
A lekvár ha édes, akkor a cukor mennyiséget ahhoz mérten csökkentsd, nehogy nagyon édes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!