Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz kifliből mit lehet...

Száraz kifliből mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Mákos gubán kívül???
2011. máj. 13. 08:46
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Feldarabolod, és ha teljesen kiszáradt, ledarálod zsemlemorzsának.
2011. máj. 13. 08:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Máglyarakást pl.

Vagy kiflifelfújtat: azt is beáztatod tojássárgás, cukros tejbe, rétegezed egy tepsibe, szórsz rá egy kis darált diót, minél durvább, annál finomabb, és beborítod a cukorral felvert tojásfehérjével. Ha ebbe teszel egy kanál baracklekvárt meg egy kis fahéjat, úgy kened a kiflikre, akkor még finomabb, de akár belekeverhetsz ebbe is darált diót.

Ha nincs kedved, akkor készíthetsz belő valami főfogást: zsemlegombócot vadasmártással. Nem zsemle, de ugyanúgy megfelel.

2011. máj. 13. 08:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Felkarikázod a kiflit. Főzől keménytojást,azt is felkarikázod. Gombát hagymás zsíron megpárolod,fűszerezed oregánóval,borssal.

Egy mikrózható tálat kikensz margarinnal. Sorban belerakod a kiflit,megmártva egy kevés tejben,tojást,kiflit,gombát.Felül gomba legyen. Tetejére házitejfölt vagy főzőtejszínt öntesz. Folpackkal lefeded,éa a mikróban megsütöd.

2011. máj. 13. 08:56
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
mákosgubát szoktam
2011. máj. 13. 09:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Felhasználhatod fasírozottba is.(én felszoktam) Vagy rántott leveshez felkarikázva, felkockázva.(előtte még egy kicsit persze megsütve)
2011. máj. 13. 09:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Melegszendvicset. Hosszában kettévágod, vaj, kolbász, reszelt sajt. Isteni. Vagy hot-dogot. Elvágva berakod a sütőbe, felmelegíted (ropogós lesz), beleteszel egy virslit, mustár, ketchup.

De még az is elég, ha elvágatlanul felmelegíted sütőben, amíg ropogós nem lesz (mikróban elázik), megvárod, míg kicsit hül. Olyan, mint a friss, csak ilyenkor azonnal meg kell enni, különben még szárazabb lesz. Pár perc elég neki a sütőben.

Télen a radiátorra szoktam tenni. :)

2011. máj. 13. 09:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Forró vaníliás cukros tejjel leöntöd a karikákat,rá instant kakaó.Én nagyon szeretem.
2011. máj. 13. 15:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
kiflifelfújt
2011. máj. 13. 19:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Csináld úgyan úgy mint a gubát csak helyetesisd a mákot lekvárral, kakóval, túróval vagy tehetsz bele sajtot, kolbászt, parit...
2011. máj. 13. 23:27
 10/10 anonim ***** válasza:

8-10 kiflit felkarikázol. 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 20 dkg vajjal (margarinnal) habosra keversz. 1 l tejet felforrósítasz, ráöntöd a vajas krémre. Ebbe beleforgatod a kiflit. Leszűröd. Kivajazott tepsibe beleteríted a kiflit. Tetejére vékonyra szeletelt alma, darált dió, pici fahéjjal megszórod.

A maradék lébe, (amit nem szívott fel a kifli) 1 kanál barack lekvárt keversz, ezt rásimítod a kiflire. Kb. 30 p. alatt megsül.

A tojásfehérjébe kb 2-3 kanál cukor. Kemény habbá vered. A habba óvatosan beleforgatsz még egy kicsi lekvárt. Mikor majdnem kész a süti, akkor rákened a lekváros habot, pár percre visszatolod a sütőbe, kap egy kis színt a hab és kész is a fini süti:)

A lekvár ha édes, akkor a cukor mennyiséget ahhoz mérten csökkentsd, nehogy nagyon édes legyen.

2011. máj. 14. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!