Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi értelme van az alkoholizálá...

Mi értelme van az alkoholizálásnak és az ivászatnak? Mi értelme van berúgni?

Figyelt kérdés
valaki magyarázza el mert nem látom ezeknek értelmét, és szeretném megérteni az emberek gondolkodását.
2011. júl. 11. 21:00
1 2
 11/19 Salx Narval ***** válasza:
54%
Nézd annak, hogy valaki berúgjon, azon felül, hogy káros, értelme sincs.Én például azért iszogatok néha, mert szeretem a jó sör és a jó bor ízét.Számomra az az értelme, hogy ízlik.:D Télen jól felmelegít, egy pohárka forralt bor. Nyáron jól elveszi a szomjamat egy üveg sör, gyakorlatilag az ásványvízen és a sörön kívül más nem igazán oltja a szomjamat, esetleg még a saját készítésű teák, gyümölcslevek.Mivel ezek közül csak az ásványvíz és a sör kapható házon kívül, így én a sört választom, ha nem dolgozok, vagy vezetek.Nekem túl édesek ezek a gyári löttyök és az ízfokozókért, színezékekért sem rajongok.:D A baj ott kezdődik, amikor valaki nem ismeri a mértéket, nem mondom, hogy néha nem fér bele a dologba egy kicsit több, de ne ittasodjunk le.
2011. júl. 12. 04:46
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
Egy pohár vörös bor nagyon egészséges, jót tesz a szervezetnek. A sör is valami hasonló de azt nem tudom mennyire. De túlzásba vinni nem szabad :) Bár azt szokták mondani hogy kis mennyiségben gyógyszer, nagy mennyiségben orvosság :) Ezentúl tényleg csak annyi értelme van, hogy felszabadulttá teszi az embert, segít hogy jobban érezzék magukat...
2011. júl. 12. 09:29
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

Próbáld ki és megtudod.

Baromi idegesitő,hogy van egy két ember akinek ez a legfontosabb elfoglaltsága,hogy mások szokásait kritizálja.Te nem szereted?Akkor ne igyál,ha szerinted nincs értelme,akkor ne igyál,ha nem szeretsz bulizni ne bulizz,de ettől nem lesz senki se több ,sem kevesebb értsétek meg.Az ,hogy valaki (felnőtt!,vagy legalábbis 16 éven felüli) egy baráti sütögetéskor,vagy házibuliban,nyaraláson,stb becsiccsnet,vagy lerészegedik nem árul el semmit a jelleméről,nem kell szakállas bölcs öregembert játszani és itélkjezni a csúnya rossz emberekről akik isznak alkoholt.

Nem kötelező inni,de ha nem iszol nem leszel se több se okosabb,se jobbfej,se érettebb mint az aki néhanapján legurit pár felest.

Persze nem az alkoholistákról beszélek.

2011. júl. 12. 10:05
 14/19 A kérdező kommentje:
ki mondta, hogy én többnek gondolom magam? nem szeretem, nem is iszom. de, pont, hogy rengeteget elárul a jelleméről. 16 éven felül pedig nem feltétlenül felnőtt valaki, az csak egy szám. nem játszok szakállas bölcset, csupán érdekel, hogy mi annak az értelme, hogy az emberek így lealacsonyodnak? miért tuladjondítanak az önpusztításnak ekkora jelentőséget? miért ez a divat manapság? miért nem tudnak értelmes szórakozási módokat kitalálni? miért követik a másikat gondolkodás nélkül? miért érzik az emberek olyan nagynak magukat, amikor az ismerőseiknek zengik, hogy milyen italból mennyit ittak/mennyit hánytak/ milyen másnaposak? miért ne ítélkezhetnék, amikor helytelenül cselekednek?
2011. júl. 12. 13:05
 15/19 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem te egy 15 éves pattanásos nagyseggű kockagyerek vagy,akit soha nem hivnak sehova,és azt hiszed magadról mennyivel érettebb vagy a többi 15 évesnél.

Savanyú a szőlő? Annyira irrtiáloak az ilyen kis hülyegyerekek. Ki mondta,hogy CSAK alkohollal tud valaki felszabadulni?Ki mondta,hogy pics@ részegre kell innod magad? Nagyon okosnak hiszed magad,pedig csak egy kis f@szfej vagy na üdv

2011. júl. 12. 13:10
 16/19 A kérdező kommentje:

veled ellentétben én nem gondolom magam okosnak és nem próbálok kioktatni senkit. ezek csupán kérdések.

és a tippelgetéseidből egyik sem talált. szóval szerinted aki nem iszik, az már rögtön antiszociális?

mellesleg pedig nem ez volt a kérdés, és semmi hozzá kapcsolódó válasszal nem voltál képes előállni.

ha én 15 éves kockagyerek vagyok, te egy 14-17 éves primitív b u z i lehetsz.

2011. júl. 12. 14:26
 17/19 padi válasza:
71%
legalább ha bebaszok az asszony hagy este aludni mert tudja hogy olyankor nincs merevedésem:D
2011. júl. 14. 20:55
 18/19 anonim ***** válasza:
64%

"Próbáld ki és megtudod.

Baromi idegesitő,hogy van egy két ember akinek ez a legfontosabb elfoglaltsága,hogy mások szokásait kritizálja.Te nem szereted?Akkor ne igyál,ha szerinted nincs értelme,akkor ne igyál,ha nem szeretsz bulizni ne bulizz,de ettől nem lesz senki se több ,sem kevesebb értsétek meg.Az ,hogy valaki (felnőtt!,vagy legalábbis 16 éven felüli) egy baráti sütögetéskor,vagy házibuliban,nyaraláson,stb becsiccsnet,vagy lerészegedik nem árul el semmit a jelleméről,nem kell szakállas bölcs öregembert játszani és itélkjezni a csúnya rossz emberekről akik isznak alkoholt.

Nem kötelező inni,de ha nem iszol nem leszel se több se okosabb,se jobbfej,se érettebb mint az aki néhanapján legurit pár felest.

Persze nem az alkoholistákról beszélek."

Engem meg az idegesít, hogyha elmegyek egy társaságba, és mindenki kellő ivás után elkezd őrültségeket csinálni, elkezd kötekedni mindenkivel, haza kell kísérni, fel kell szedni a földről, vissza kell fogni, fel kell utána takarítani. Nekem is okozott már egy hülye f@sz anyagi kárt. Marha jó volt a buli, tényleg. Az egy-két pohárkás nézeteidet neki add elő. Ha nem lett volna ott egy haverja, aki nagyjából felelősséget vállalt érte és visszafogta, a tanárunknak (!) ugrott volna neki.

Most jöhet az, hogy érték a mérték, meg ilyenek, de én akárhova mentem, ahol ittunk egy társasággal, sehol nem éreztem jól magam. Mindenhol volt valami, törnek az üvegek, nincs szervezettség. Nem lehet velük mit kezdeni, nem lehet összeszedni őket, állandóan figyelni kell rájuk, vagy vigyázni, ha agresszívek. Most is egy szülinapon valaki leejtett párszor a földre egy tortát, amit egy másik lány nagy gonddal otthon elkészített. Mi ebben a jó? Én alapból is irtózom a piától, egészen kevés is megárt, ezért nem nagyon iszom, bennem félelemérzetet ébreszt és felkavarja a gyomrom. Utálok más ágyában kelni kialvatlanul, meg hajnalban hazamenni a hidegben. És a kedvencem, amit kifelejtettem: a nálam 3 évvel fiatalabb kiscsaj nekem szól be, hogy miért nem iszom. Mi a fene köze van hozzá? Talán kicsit már jobban ismerem a hatásait, mint ő. Ne szóljátok le azokat, akik nincsenek benne a hülye önromboló szórakozásotokban.

2011. júl. 28. 16:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Az alkohol elsősorban egy legális drog, ami veszélyesebb a fűnél és a kokainnál is. Ennek ellenére hasznos is lehet mindenki számára, hiszen mivel az embernek vannak bizonyos ösztönei, szükségük van egy "biztonsági szelepre". Egyik este jól beisznak, "kiélik magukat", utána tisztán kerülnek vissza a társadalmi életbe.

Szinte biztos vagyok abban, hogy ha nem lenne pia, sokkal erőszakosabb világ lenne ennek a biztonsági szelepnek a hiánya miatt.

2011. júl. 31. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!