Minőségét megőrzi: amott. Ennek mi értelme?
Lehet, hogy a címke, amit a nyomda most gyárt, egy raktárba kerül, és csak ősszel veszik elő. Az a paradicsom(például) ami a már most kész címke alá fog kerülni, még el sincs vetve. Lehet, hogy a címkék első fele már májusban elfogy, a vége meg csak jövő decemberben, az már új termésre kerül.
Nagyon drága a nyomda, de nem egy-egy lap: az szinte filléres. Ami drága, az az egyszeri költség, az indítás: grafika, filmkészítés, lemezkészítés - százezres nagyságrend. Az, hogy egy színt elindítassz a nyomdagépen,egy gombnyomás legalább 30 ezer ft. (mert át kell mosni, be kell állítani, stb. Ehhez képest, amikor már megy a nyomás, egy újabb lap esetleg csak 50 vagy 100 ft. Ezért az az ésszerű, ha minél nagyobb mennyiséget nyomtatnak egyszerre. Ha kérsz ezer címkét, akkor a 300 ezres indulóköltséghez jön a laponkénti ár pl +1.000 ft(mert egy lapon mondjuk van 50 címke)= 301.000Ft/1000 DB= 301 FT/DB EGY címke. ezt ráteszed a befőttre, rögtön 600 ft-os befőttet kapsz.
Ha kérsz 100.000 címkét, akkor 300.000 induló költség+100.000=400.000FT/100.000DB=4 azaz négy forint egy címke. Nem 300. Így a befőtt se 600, hanem 304 Ft.
Ezért nyomtatnak egyszerre többet, és nem tudják előre, milyen dátum lesz rajta. Azon kívül a nyomda sok egyformát tud nyomtatni olcsón, a lejárat meg naponta változik, sorszámozás. Azt nem lehet nyomdagéppel megoldani, a változó számokat valami pecsételő szerű eszközzel lehet rányomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!