Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki milyen csokoládét szeret?

Ki milyen csokoládét szeret?

Figyelt kérdés

Én majdnem mint Gombóc Artúr de csak a minőségit.

A tejbevonó miksa-csoki például szerintem nem is csoki kategória.Ki ráz tőle a hideg!

De a Tibcsoki,a Milka vagy a 80%os étcsokik,trüffelkrémes ami kakaóporral van beszórva az jöhet!

2011. ápr. 18. 13:22
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hát az-az igazság,h.a fehér ,,csokit"én sem szeretem annyira,de a Kinder csokiban elmegy!A csokoládéfagyi lecsepegtetve pár csepp citrommal......!!!! :) Ettetek már ilyet?
2011. ápr. 18. 14:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

minden jöhet, persze, csak a kb.180 feletti árkategória. minél drágább annál jobb persze. a 800ft os húsvéti lidnt nyúl valami isteni, hiheteltlen finom. De a hétköznapokra meghagyom a milkát(minden íz) és a shogetten-t.

Meg kell mindig nézni a cimkét, ha van benne kakaóvaj, akkor valószínűleg jó csoki. Na hát meg a kis gagyi 40ft os mikuláscsokik...sokan felolvazstják tejben forrócsokinak, de szerintem még arra sem jó!

2011. ápr. 18. 14:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
én még nem ette olyan csokifagyit, de boztos fini!:)
2011. ápr. 18. 14:17
 14/23 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező! hogy készült a menta torta? ha van egy kis időd, írd meg, kérlek
2011. ápr. 18. 14:21
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
barackos-kekszes
2011. ápr. 18. 14:41
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Jut eszembe, a culinarisban (Parlament mellett) észbontó, milyen csokik vannak. Érdemes körülnézni!

Azt hiszem ez a honlapja:

culinaris.hu

2011. ápr. 18. 14:44
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira nem vagyok oda a csokiért, de ha igen, akkor szintén a minőségi, esetleg alkoholos csoki jöhet szóba. Évente max 3-4 táblával fogyasztok el csak úgy, általában az egész mogyorós milka a befutó, de szeretem a milka barna és fehércsokit, olyan tehén-mintásan... fogalmam sincs mi a neve, biztos tudjátok mire gondolok :)

A Boci Aero vagy a Milka Lufflee (hasonló nevű) is finom. A csak fehércsokit én sem szeretem annyira, de rendes csokival keverve jó.

A mikulásokat meg csokinyuszikat meg feltördelem, tejjel megolvasztom, és úgy eszem meg kiskanállal, krémesen.

Én inkább a sós, fűszeres dolgokat kedvelem, mint az édeset, de persze néha rámjön a csokiehetnék :)

2011. ápr. 18. 14:44
 18/23 A kérdező kommentje:

Kedves 14:21-es válaszoló!

Saját recept.Már untam a megszokott dolgokat és szerettem volna valami különlegeset csinálni.Ime a mentatorta:

Piskóta tészta:8tojás sárgáját,50dkg cukorral felverni,20 evőkanál vizet hozzáadunk úgy,h.60dkg lisztet,2csomag sütőport felváltva adagolunk a vízzel a cukros tojássárgás keverékbe.Előfordulhat,h.a lisztnek nagy a sikértartalma,ilyenkor szoktam még 2-3evőkanál vizet belelöttyinteni.Ha ez kész,a tojások felvert habját is beleforgatom.Előmelegített sütőben kb 180-200 fokon sütöm tűpróbáig.Ezt a tésztát én 30x40es tepsiben sütöttem.Ha megsült és kihűlt kettévágjuk és töltjük a krémmel.Ha félünk,h.nem tudjuk elvágni a tésztát két adagban is kisüthetjük ekkor természetesen vékony tésztát kapunk.

Valamint kis tepsihez a hozzávalók fele is elég.

Krém:15dkg cukrot 1dl vízzel felteszünk főni.Közben 25dkg

kockamargarint 5dkg kakaóval jól kikeverünk és a felfőtt cukros szirupot lassan hozzáöntve kihűlésig keverjük.(én akkor kevertem bele fél doboz feltördelt After Eightet amikor még meleg volt a krém.Így kaptam a mentolos ízt)--Tehát kihülésig keverjük és belekeverünk még egy csomag vaníliáscukrot valamint 3cl rumot is a végén.

A tésztát ezzel a krémmel megtöltjük akár a bevonat is lehet ez de én csokimázat csináltam:

20 dkg kockamargarint felolvasztunk 20dkg cukorral bugyborékolásig hevítjük.Ekkor le vesszük a tűzről és 4-5 evőkanál kakaóport keverünk bele.Kész a máz.Gyorsan a tortára öntjük mert ha kezd megdermedni nehéz dolgunk lesz.A tűzre pedig tilos visszatenni mert tönkre megy!

A tortát félbevágott After Eigh csokidarabokkal díszítettem.Hát ennyi.Egyébként a torta alapkrémje a dobostortáé.Na most jól elkotyogtam a receptet!Ebből se lesz szabadalom! :)

Remélem sok öröme lesz benne a családnak ha valaki elkészíti!

2011. ápr. 18. 15:31
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező,köszönöm szépen! nagyon egzotikus lehetett!
2011. ápr. 18. 20:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Hajjaj. Régebben összesen csak 1-2 fajtát szerettem. Viszont mostanában...Jöhet minden fajta csoki!! :D [persze ilyen nevenincs csokikat nem szeretek. Milka, Tibi, Boci, Schogetten...ez a minimum kategória nálam. :D]
2011. ápr. 18. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!