"Ahány ház annyi szokás"! Mégis melyek a jellegzetességei azon ételeknek, amely vidéken élsz?
Sziasztok!
Mitől lesz jellegzetesen a környékedről való,miből lehetne felismerni,mitől más az étel nálatok ,mint más vidékeken?
Érdekelne egy-két alaptól eltérő, "ételbolondító" furfang!
Előre is köszönök minden választ!
A fehérvári kacsafertály is híres, fölsővárosi asszonyok sütötték és vajlinban árulták a fehérvári piacon.Anno...
Sajnos már a plázásított piacokon nincs helye a hagyományoknak.Sajnos:(
En is Zalai vagyok es mi mind a ket fele proszat keszitjuk.
A lekvarost mi ugy csinaljuk, hogy a tejes pite szeru tesztaba csepegtetjuk a lekvart es ugy sutjuk a sutoben. Nagyon finom :)
Parom alfoldi es en pl. a savanyu levest nem ismertem, amit salatabol csinalnak. En zalaikent rizsfelfujtat sem ettem, nalunk a zsemlefelfujt volt helyette inkabb.
Korom porkoltet, pacalt is szoktunk enni...parom meg sosem evett ilyesmit. A tokos-makos a kedvenc retesem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!