Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "Ahány ház annyi szokás"!...

"Ahány ház annyi szokás"! Mégis melyek a jellegzetességei azon ételeknek, amely vidéken élsz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mitől lesz jellegzetesen a környékedről való,miből lehetne felismerni,mitől más az étel nálatok ,mint más vidékeken?

Érdekelne egy-két alaptól eltérő, "ételbolondító" furfang!

Előre is köszönök minden választ!


2011. márc. 16. 10:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Felénk az igazi bécsi szelet a menő. Igaz tudjuk, hogy borjúból kéne csinálni, de itt nem kapható. Ezért sovány sertés tarjából, vagy karajból csinálom-- Budapest.
2011. márc. 16. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
79%
A halászlé, és halászlé között is van különbség. /Baja-i, Paks-i, Szeged-i, Duna-i/. Az elsőnek üzenem, ha tejbe aztatod egy éjszakára a karajt, isteni finom omlós húst kapsz, de ha foghagymát is teszel a tejbe, még érdekesebb ízű lesz a húsod.
2011. márc. 16. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Köszönöm 77-es!
2011. márc. 16. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
89%
Anno, a mi vidékünkön nagyos sok kubikus-család élt. A kubikusok főztek úgy a bográcsban, hogy amihez zsír kellett - mivel azt nem cipelték magukkal - a sózott fehérszalonnát, vagy a füstölt szalonnát darabolták apróra, azt kisütötték, és azon a zsíron pirították meg a krumplistarhonya, lebbencsleves egyebek alá a hagymát.
2011. márc. 16. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon jó kérdés. Tudtok mondani tipikusan pest megyei ételeket? Mert én még nem találtam.

Nálunk, szabolcs megyében a töltött káposztába teszünk paradicsomlét.

2011. márc. 16. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 A kérdező kommentje:

Kösz az eddigi válaszokat!

Igen, a szabolcsi töltött káposztát ismerem,és nagyon finom módozatnak tartom!

2011. márc. 16. 14:08
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi a paradicsomos ételekbe lestyánt teszünk!
2011. márc. 16. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 doboszoli ***** válasza:
100%

Felénk, a Mátraalján, nagy divat a sült zöldbab, szalonnásan, tojásosan.

Palóc eledel. Sok szomszédos településen sem ismerik.

2011. márc. 16. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 A kérdező kommentje:

Én csak a Palóclevest ismerem,az nagyon finom!Kösz szépen!

Kedves 17.41-es!Írnál legalább egy országrészt,megyét,tájegységet ahol ez így szokás?Köszi!:)

Én zellert szoktam a paradicsomos mártásokba főzni!Ez nem hiszem hogy nagyon egyedi lenne!:I

2011. márc. 16. 20:58
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Heves megyei férjem imádja a borsós nokedlit, én még előtte sosem hallottam erről az ételről, különösebben nem is jött be.


Zala megyei nagymamám kedvenc étele pedig a cicege volt.


Budapesti édesanyám p a krumplis tésztát nem hagymásan, csinálta, csak pirospaprikával, és nálunk az a szokás, h először készül a rántás, és utána kerül rá pl a főzelékféle.


Ezek nem tipikusan a kérdésre voltak válaszok, de remélem azért hasznos volt:)

2011. márc. 17. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!