"Ahány ház annyi szokás"! Mégis melyek a jellegzetességei azon ételeknek, amely vidéken élsz?
Sziasztok!
Mitől lesz jellegzetesen a környékedről való,miből lehetne felismerni,mitől más az étel nálatok ,mint más vidékeken?
Érdekelne egy-két alaptól eltérő, "ételbolondító" furfang!
Előre is köszönök minden választ!
Ez nagyon jó kérdés. Tudtok mondani tipikusan pest megyei ételeket? Mert én még nem találtam.
Nálunk, szabolcs megyében a töltött káposztába teszünk paradicsomlét.
Kösz az eddigi válaszokat!
Igen, a szabolcsi töltött káposztát ismerem,és nagyon finom módozatnak tartom!
Felénk, a Mátraalján, nagy divat a sült zöldbab, szalonnásan, tojásosan.
Palóc eledel. Sok szomszédos településen sem ismerik.
Én csak a Palóclevest ismerem,az nagyon finom!Kösz szépen!
Kedves 17.41-es!Írnál legalább egy országrészt,megyét,tájegységet ahol ez így szokás?Köszi!:)
Én zellert szoktam a paradicsomos mártásokba főzni!Ez nem hiszem hogy nagyon egyedi lenne!:I
Heves megyei férjem imádja a borsós nokedlit, én még előtte sosem hallottam erről az ételről, különösebben nem is jött be.
Zala megyei nagymamám kedvenc étele pedig a cicege volt.
Budapesti édesanyám p a krumplis tésztát nem hagymásan, csinálta, csak pirospaprikával, és nálunk az a szokás, h először készül a rántás, és utána kerül rá pl a főzelékféle.
Ezek nem tipikusan a kérdésre voltak válaszok, de remélem azért hasznos volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!