Van még olyan szokás, hogy heti menetrend a főtt ételeknél?
Értem ezalatt azt, ami régen volt, pl. hús egy héten egyszer, vasárnap, hétfőn vasárnapi maradék (mert minimum 2 napra főztek), kedden szintén vasárnapi maradék, ha maradt, ha nem, akkor zöldség, szerdán tésztanap, csütörtök-péntek szintén valamilyen zöldség, szombaton zöldség vagy tészta, a lényeg, hogy könnyű legyen, mert már jön a vasárnap, és a szombatot ezért nem is töltötték nagy főzésekkel. Ellenben vasárnap ünnepi kaja, hús és ami belefér, még sütöttek is.
Van még ilyen? Szerintem nem volt hülyeség, a gyomor így nem volt leterhelve.
Igen, tényleg! A főzelék, ha jól tudom, pénteki kaja volt!! Jó, hogy eszembe juttattad :-))
Szóval akkor:
Hétfő: vasárnapi maradék
Kedd: vasárnapi maradék vagy zöldség
Szerda: tészta
Csütörtök: zöldség
Péntek: főzelék
Szombat: valami könnyű ezekből
Vasárnap: hús, friss süti
Nálunk valamilyen szinten még van. Pl. a vasárnapi ebédet úgy főzzük,hogy másnapra is maradjon. A szombat is olyan,hogy általában vagy tésztaétel az ebéd,esetleg paprikás krumpli,lecsó,tehát amihez nem kell órákig főzőcskézni,mert szombat a "takarítós nap" így nem is nagyon van rá idő. A többi napra vonatkozóan nálunk nincsenek szabályok,úgy értem hét közben még általában egyszer szokott lenni hús,vagy húsos étel. Ja,meg még az jutott eszembe,hogy csülkös babgulyást például mindig csütörtökön főzünk(szintén 2 napra),és olyankor a második fogás csak valami egyszerűbb,palacsinta,máglyarakás stb. :)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!