Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért muszáj minden élelmiszer...

Miért muszáj minden élelmiszerben E-betűs anyagokat tenni?

Figyelt kérdés
Szerintem fontosabb, hogy egészséges legyen az étel, nem pedig az, hogy még ízesebb, még színesebb. Mert azok legnagyobb részt íz és színfokozó anyagok, no meg tartosító szerek. De miért kell az összesbe?
2011. febr. 17. 12:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Így van. Én se nagyon tudok mit vásárolni, pedig szeretnék.Végül veszünk a piacon inkább valamit, meg a hentesnél.
2011. febr. 17. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem mind káros, de a legtöbb, de jó lenne ha mindenbe csak C-vitamin és egyébb hasznos anyagok lennének.
2011. febr. 17. 12:50
 13/18 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy már a vitaminokat is szintetikusan állítják elő, ezért van E betűs megjelölése...:(
2011. febr. 17. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:

Nagyanyám szalicillal tartósított, télire mázsaszám elrakott mindenféléje, kénnel kezelt ezmegaz sem volt egészségesebb, mint a mai befőtt és savanyúság. Borkősav is hegyekben állt minden ősszel.Szalakális süteményét ma már meg nem enném, azidőben minden háziasszony sütötte az ammóniás süteményt.

Nem kell eszet játszani, amíg egy parasztsonkánál a bio-háziasszonynak az első kritérium, hogy szép piros legyen a hús, ne pedig barna. Nagyapám nagyapja is nitrites pác-sóval érte ezt el,elállt karácsonytól húsvétig, ma pedig a bio-élelmiszereknél is engedélyezett, igaz, fele mennyiségben. Ettől még rákkeltő, -legalábbis ha a gyomorba kerül- ennél károsabb és ártalmasabb adalék nincs. És láss csodát: évszázadok óta használják.

Régen is volt adalékolás, csak a nagymama és az ő anyja nem szedte E-listába, és nem írta rá a termékre.

2011. febr. 17. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi csinálunk házi sonkát, de abban nincs nitrites pácsó. Ettől függetlenül szép a színe és el is áll.
2011. febr. 17. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

csakhogy régen csak a sonkában meg a befőttben volt a cucc, s az semmi. Most meg mindenben - ez túl sok. Ráadásul rossz ízű.

Nem tudom minek teszik bele., mert én barnán, és folyósan megvenném, de cukrosan, rózsaszínen, és remek állaggal nem veszem meg, mert rossz, nem birom megenni.Utána lehetne otthon is cukrozni-festeni, ha az kell.

Beleteszik, beleteszik, hogy én ne tudjam megenni. :(Muszáj elkutyagolnom több kilóméterre, ha normálisat akarok enni.Miért jó ez, nem tudom. És hogy minden ehetetlenül édes..legalább mindkét félét árulnák: egész biztos elkelne.De nem aranyáron!


Állítólag a sok mesterséges C vitamin meddőséget okozhat.

2011. febr. 17. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Sonkát és befőttet is lehet csinálni műszarok nélkül, megvan a technikája. Csak van néhány berögzött tartósítószeres háziasszony.
2011. febr. 17. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem inden egeszsegtelen, ami E betus. Meg a biotermekekben is lenne E betu, ha rairnak, hogy mi van bennuk. (akár egy bio almaban is)
2011. febr. 18. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!