Miért muszáj minden élelmiszerben E-betűs anyagokat tenni?
Nagyanyám szalicillal tartósított, télire mázsaszám elrakott mindenféléje, kénnel kezelt ezmegaz sem volt egészségesebb, mint a mai befőtt és savanyúság. Borkősav is hegyekben állt minden ősszel.Szalakális süteményét ma már meg nem enném, azidőben minden háziasszony sütötte az ammóniás süteményt.
Nem kell eszet játszani, amíg egy parasztsonkánál a bio-háziasszonynak az első kritérium, hogy szép piros legyen a hús, ne pedig barna. Nagyapám nagyapja is nitrites pác-sóval érte ezt el,elállt karácsonytól húsvétig, ma pedig a bio-élelmiszereknél is engedélyezett, igaz, fele mennyiségben. Ettől még rákkeltő, -legalábbis ha a gyomorba kerül- ennél károsabb és ártalmasabb adalék nincs. És láss csodát: évszázadok óta használják.
Régen is volt adalékolás, csak a nagymama és az ő anyja nem szedte E-listába, és nem írta rá a termékre.
csakhogy régen csak a sonkában meg a befőttben volt a cucc, s az semmi. Most meg mindenben - ez túl sok. Ráadásul rossz ízű.
Nem tudom minek teszik bele., mert én barnán, és folyósan megvenném, de cukrosan, rózsaszínen, és remek állaggal nem veszem meg, mert rossz, nem birom megenni.Utána lehetne otthon is cukrozni-festeni, ha az kell.
Beleteszik, beleteszik, hogy én ne tudjam megenni. :(Muszáj elkutyagolnom több kilóméterre, ha normálisat akarok enni.Miért jó ez, nem tudom. És hogy minden ehetetlenül édes..legalább mindkét félét árulnák: egész biztos elkelne.De nem aranyáron!
Állítólag a sok mesterséges C vitamin meddőséget okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!