Igaz hogy a szója rákkeltő anyagokat tartalmaz?
Az előzőhöz hozzátéve:
A japánok hozzánk képest sokkal tovább élnek. Azt mondják a sushi vagyis a nyers hal fogyasztása miatt. Tény, hogy az rengeteg hasznosítható fehérjét tartalmaz. De szójaszósszal eszik, igy sokkal több szóját esznek, mégis tovább élnek...
Amúgy talán a kávéhoz lehetne hasonlítani, vagy az alkoholhoz. Ha napi szinten túlzásba visszük fogyasztásukat akkor bizony káros lesz. De ez rengeteg cuccra igaz!
Pl.: jópárszáz évvel ezelőtt még a középkorban sok embernek köszvényesedett el a lába. Ez azért volt, mert télen a zöldség meg gyümölcs nem termett meg és ezért nagy százalékban sóval tartósított húst ettek. A túlzott só bevitel és minimális vitaminforrás idézte elő a köszvényt. Persze ha 0 sót fogyasztanánk akkor felborulna a víz- és ásványháztartásunk! Továbbá a túlzott sófogyasztás érrendszeri problémákat is okoz.
Szóval ez egy jó példa arra, hogy a túlzott mértékű fogyasztás az ami a bajt okozza! Mivel a szója nagymennyiségben tartalmaz proteineket és egyéb anyagokat ezért ennél is oda kell figyelni, hogy mindig csak kicsit!
Hozzáteszem a szójaszósz úgy csinálják, hogy vízben áztatják, majd sajtolják a szóját, és a végtermékből egy nap csak egy keveset esznek az ételekhez, de azt rendszeresen. És így össze is áll a kép, hogy miért nem "hullanak" ott tőle, ahogy ez előző kommentelő is írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!