Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Húst meg szoktátok mosni...

Húst meg szoktátok mosni felhasználás előtt? Főzicskéző férfiak válaszát is várom!

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 19:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
36%
Mindig! Még mielőtt felszelem, vagy feldarabolom. Viszont tudni kell, pörköltnek teszed fel: "A mosott hús mindig vizet ereszt!" tanultam édesanyámtól, tehát első nekifutásra kevesebb vízzel ereszd fel, mint amennyi szükségesnek látszik.
2011. jan. 14. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/25 anonim ***** válasza:
73%

"A mosott hús mindig vizet ereszt!"


Ez nem igaz! A hús a víztartalma miatt ereszt vízet!

2011. jan. 14. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 Milana válasza:
40%
A hust felhasznalas elott meg KELL mosni.
2011. jan. 14. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 anonim ***** válasza:
75%
Én szinte soha. Lényegében felesleges. Tévhit, hogy bármiféle gondot okozhat az ilyesmi, ahogy az is, hogy holmi vízzel leöblítés bármin is segít. A vízzel maximum a por jön le, ha van rajta, a forró zsiradékot vagy sütőt pedig egy lényeges baci sem éli túl.
2011. jan. 14. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/25 anonim ***** válasza:
62%
Én meg szoktam, ha főzök, anyukám, mamám is mindig megmossák.
2011. jan. 14. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
40%
Felesleges?!:)ez jó!Hát azért szerintem bőven le lehet szedni róla "koszt".Az biztos h nem lehet patyolat tisztára mosni,meg ha már kétes a hús akkor mindegy neki,de azért ez így enyhe túlzás h felesleges.Meg kell mosni!Darálthussal gázos mert otthon mielött az ember ledarálja a húst megmossa de előrecsomagoltnál csak reménykedhetsz benne hogy megmosták.Darált hust elég necces mosni.
2011. jan. 14. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 anonim ***** válasza:
70%
még soha nem mostam meg.
2011. jan. 14. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim ***** válasza:
49%
Meg kell mosni mindig lehet rajt maradék csontdarab vagy olyan oda nem illő cucc (feldolgozás közben is odakerülhet)amivel nem szívesen találkozik az ember a tányérban:)meg azért valljuk be tisztaság fél egészség.Amugy vannak olyan húsok mint pl a nyuszika amit még le is kell forrázni mielőtt felteszed főni.
2011. jan. 14. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
68%

Én csak akkor mosom meg, ha ráragad a csomagoló papír.

Teljesen felesleges. Nem írom le még egyszer, Stomp Dániel válasza korrekten elmagyarázza.

Amúgy vendéglős vagyok.

2011. jan. 14. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
31%

Csak ha valami olyan jellegű szennyeződés van rajta, pl. papírdarab, esetleg leejtem és poros lesz. :D Ha nincs ilyesmi, akkor igazából felesleges, ahogy az előttem szóló hozzáértőbb emberek is leírták. De ha valaki a saját megnyugtatására le akarja öblíteni, hát csak tegye. Inkább, mint hogy aztán ne egye meg, mert nem érzi elég tisztának!

(Igaz én nő vagyok, most látom csak a kérdés utolsó részét, úgyhogy bocs, hogy ide írtam, de már nem törlöm ki. :) )

2011. jan. 14. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!