Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ebben a nutellás muffin...

Ebben a nutellás muffin receptben az áll hogy a mogyorót száraz serpenyőben meg kell pirítani? Azt hogyan kell?

Figyelt kérdés

Hozzávalók:

10 deka mogyoróbél

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

20 deka liszt

1 teáskanál sütőpor

30 deka puha vaj

30 deka cukor

4 tojás

15 deka Nutella

2 evőkanál tej

A mázhoz:

10 deka étcsoki

20 deka tejcsoki

10 deka vaj

Bekapcsoltam a sütőt 200 C-ra (gázsütőn ez 6-os fokozat) és papírkapszlival kibéleltem 2 muffintepsi összesen 24 db horpadását.

A tésztához száraz serpenyőben illatosra pirítottam 10 deka mogyorót, aztán amikor már kihűlt, kávéőrlőben finomra őröltem, és a mogyorómorzsát hozzászórtam 3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaóporral meg 1 teáskanálnyi sütőporral összekevert 20 deka liszthez.

Utána egy nagy tálba bele tettem 30 deka puha vajat és ugyanennyi cukrot, majd 3-4 perc alatt kézi robotgéppel habosra kevertem a cukros vajat. Egyenként hozzáütöttem 4 tojást –mielőtt új tojás pottyant volna bele, előtte mindig alaposan elkevertem az előzőt –, majd elköszöntem a gépi erőtől, mert 15 deka Nutellát már fakanállal is könnyedén hozzá tudtam kavarni a sárga mixtúrához.

Végül pár részletben beledolgoztam még a kakaós-mogyorós lisztet is, és miután 2 evőkanálnyi tejjel kicsit lazítottam a tésztán, a nyersen is jóízű kevercset belekanalaztam a papírkapszlival bélelt muffinhorpadásokba.

Azalatt a 20 perc alatt, amíg a két tucatnyi muffin egyszerre süldögélt a sütőben, nekiláttam a bevonatnak. Darabkákra törtem 10 deka étcsokit és 20 deka tejcsokit, majd 10 deka vaj társaságában gőz fölött megolvasztottam a csokiduót. Kicsit kavargattam, hogy szép sima legyen, aztán kihűtöttem és amikor már a kész nutellás muffinok sem voltak olyan melegek, hogy elfolyjon rajtuk a sűrűre dermedt csokikrém, akkor rájuk kanalaztam a csokibevonatot.

2010. dec. 22. 16:20
 1/2 anonim ***** válasza:

szia!

Nekem egy hatalmas mogyoróbokrom van már évek óta. Sok van rajta, pirítani is szoktam.

Adok egy jó tanácsot: serpenyőben ne piríts mogyorót! Tedd be a tepsiben a sütőbe, vagy esetleg mikroban grill fokozatra! Így finom lesz, és nem ég meg!

2010. dec. 22. 16:26
 2/2 A kérdező kommentje:
nincs mikrónk! sütőben fogom
2010. dec. 22. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!