Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Száraz bab lehet "romlott",...

Száraz bab lehet "romlott", ha igen, honnan tudhatom?

Figyelt kérdés
Gulyáslevest készítettem egyik este, babbal, fagyasztóból kivett hússal, éjjel hagytam kihűlni nyitott ablaknál (éppen vihar volt, kint kb. 15 fok lehetett), reggel betettem a hűtőbe, de megy a hasunk tőle, még aludni sem tudunk. A zöldség-hús biztosan jó volt, a bab lehetett rossz?
2011. júl. 16. 01:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A száraz bab nem romlik meg,akár hónapokig is eláll.
2011. júl. 16. 02:35
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
nagy valószínűséggel a hús az oka
2011. júl. 16. 04:12
 3/11 A kérdező kommentje:
NEM! tudtok olvasni? a húst megvettük, azon nyomban feldolgoztam, be a fagyasztóba, semmi baja nem volt!
2011. júl. 16. 05:20
 4/11 anonim ***** válasza:
81%

hiába volt kint hűvös, a meleg levesnek ottbent melege volt sajnos, és megromlott.

ilyen melegben nem szbad kinthagyni egy ejszakára.

én a kádba szoktam állítani a fazekat hidegvízbe, és még cserélem is a vizet, hogy mielőbbb hűljön le, és muszáj hűtőbe tenni, mert baj lehet.

tészta is volt benne, mert attól is megbuggyanhat.?

a bab a hús az nem olyan gyorsan, de pl a zöldségek is

hamarabb kezdenek savanyodni.

2011. júl. 16. 06:06
 5/11 A kérdező kommentje:

Tészta nem volt benne.

Nem szoktam egyébként így főzni, anyósom szokta, azért mertem "belevágni", ezek szerint nem jó ötlet..

Ezért nem értettem, mert a hús és minden hozzávaló jó volt.

köszi a választ!

2011. júl. 16. 06:35
 6/11 anonim ***** válasza:
95%

A 15fok már sok, 4 felett már szeretnek szaporodni a bacik :(

Jobbulást!

2011. júl. 16. 07:03
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

A bableves (pláne ha tele van hússal, rántásos, és a tetején van zsír) képes megbuggyanni nagy melegben a saját hőjétől, mert a zsír ill. a rajta hagyott fedő leszigeteli. Inkább vízbe kellett volna rakni, vagy kis edényekbe átrakni, hogy mielőbb lehüljön, és be a hűtőbe. A szagán, ízén nem érződött, hogy savanykás?

Üdv!

2011. júl. 16. 07:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha valami paradicsomost is raktal bele, megbuggyant. Bab nem honapokig, hanem evekig is elall.
2011. júl. 16. 07:22
 9/11 anonim ***** válasza:

babgulyásról volt szó, nem rántásos bablevesről.

de ilyen hőségben teljesen mindegy, egy éjjelen való

állás semmilyen ételnek nem tesz jót ebben a hőségben.

2011. júl. 16. 11:31
 10/11 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem volt hőség, de nem is ez a lényeg, többet nem követem anyósom "praktikáit", lehet ezért nem olyan finom mostanában nála a kaja, mert ilyen trükköket vet be :S...

köszi a válaszokat!

2011. júl. 16. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!