Száraz bab lehet "romlott", ha igen, honnan tudhatom?
hiába volt kint hűvös, a meleg levesnek ottbent melege volt sajnos, és megromlott.
ilyen melegben nem szbad kinthagyni egy ejszakára.
én a kádba szoktam állítani a fazekat hidegvízbe, és még cserélem is a vizet, hogy mielőbbb hűljön le, és muszáj hűtőbe tenni, mert baj lehet.
tészta is volt benne, mert attól is megbuggyanhat.?
a bab a hús az nem olyan gyorsan, de pl a zöldségek is
hamarabb kezdenek savanyodni.
Tészta nem volt benne.
Nem szoktam egyébként így főzni, anyósom szokta, azért mertem "belevágni", ezek szerint nem jó ötlet..
Ezért nem értettem, mert a hús és minden hozzávaló jó volt.
köszi a választ!
A 15fok már sok, 4 felett már szeretnek szaporodni a bacik :(
Jobbulást!
A bableves (pláne ha tele van hússal, rántásos, és a tetején van zsír) képes megbuggyanni nagy melegben a saját hőjétől, mert a zsír ill. a rajta hagyott fedő leszigeteli. Inkább vízbe kellett volna rakni, vagy kis edényekbe átrakni, hogy mielőbb lehüljön, és be a hűtőbe. A szagán, ízén nem érződött, hogy savanykás?
Üdv!
babgulyásról volt szó, nem rántásos bablevesről.
de ilyen hőségben teljesen mindegy, egy éjjelen való
állás semmilyen ételnek nem tesz jót ebben a hőségben.
egyáltalán nem volt hőség, de nem is ez a lényeg, többet nem követem anyósom "praktikáit", lehet ezért nem olyan finom mostanában nála a kaja, mert ilyen trükköket vet be :S...
köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!