Más is van itt aki szerint borzalmas íze van a húslevesnek?
Nem úgy mondanám, hogy divat Magyarországon, inkább úgy, hogy népszerű az egész világon. Legalábbis valamilyen formában.
És ha ettél már jót, azzal elismered, hogy létezik számodra finom is... tehát, nem a levessel van a baj, hanem a készítésével.
Azt hol etted, ami ízlett?
Egy jó húslevesnek már az illata is olyan, hogy elájulsz tőle.
De az is igaz, hogy a legtöbb embernek minden ételre, ki kell éheznie, kívánnia kell!
Én se nagyon szerettem, gyerekkoromban, mert nálunk is túl gyakran volt.
Minden vasárnap, de abból rengeteg maradt, úgyhogy ettük még vagy 3 napig, aztán főtt a következő adag, akkor azt mondtam, csak költözzek el, soha többet nem eszem!
Azóta persze megszerettem, mert akkor eszem, mikor megkívánom. Meg másképp is csinálom, ahogy anyám csinálta. Sokkal intenzívebbre főzöm.
De ismerek olyan embert, aki vagy 3 évig ette ugyanazt az ételt minden nap, probléma nélkül... nem tudom elképzelni, miféle lény lehet az ilyen ember, én 3 nap után ránézni se nagyon tudok ugyanarra az ételre.
Szóval ez is vastagon benne lehet a történetben, hogy borzasztóan unod, hogy mindig az van.
Én beleőrülnék. Még jó, hogy csak leves. Egyszerűen ne egyél. Egyél mást.
Hagy ki egy hónapot.
Attól függ, milyen alapanygból van.
Én szeretem a csontlevest is, és a tyúkhóslevest is.
Ha borzból készítik, az valószínű borz-almas. Tuti nem kóstolnám meg.
" tele teszik nokedli tésztával és tul zsíros és nem ízes."
Ahogy gyanítottam, nem magával a húslevessel van bajod, hanem a készítésével.
Ez elég tipikus, általánosságban...
Mármint, sokszor lehet hallani, hogy bezzeg a nagyiknál senki nem tudja jobban, meg bármilyen szakács elbújhat mögöttük, megy a nagyképűsködés, stb stb...
Ezzel együtt meg megvan masszívan az a tábor, akik szerint a magyaros konyha egészségtelen, meg túl zsíros, meg fantáziátlan, stb...
Aztán kiderül, hogy a csuda nagytudású háziasszonyok, 50 éve csinálják épphogy ehető minőségben az ételeiket, és generációk nőnek úgy fel, hogy elhitetik velük, hogy az a normális. Pedig dehogy!
Erre ez a történet, egy kiváló példa. A kérdezőnek meggyőződése, hogy a húsleves borzalmas étel, és hogy "Magyarországon, divat" borzalmas levest enni. Pedig csak szarul főznek otthon.
24 nekem a napközis kajákkal volt ez a tapasztalatom.
2 féleképp tudtak főzni. Bizonyos dolgokat nagyon finmra, vagy nagyon tré-re.
Általában heti 1-sze volt finom, 4-szer xar. Már szóltak otthon, hogy ne is fizessenek be nekem, mert heti 4-szer a kenyeret eszem csak meg vízzel.
Kb. 18-19 éves koromig egy rakat kajára azt hittem, hogy pocsék (töltött káposzta, főzelékek, paradicsomos káposzta), mert azt hittem, hogy az mindig szar. Akkoriban kezdetem apránként megenni a gyűlölt dolgokat, mert a barátnő szülei tudták normálisan csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!