Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Más is van itt aki szerint...

Más is van itt aki szerint borzalmas íze van a húslevesnek?

Figyelt kérdés
sztem nagyon borzalmas, nálunk sajnos mindig az a leves vagy csontleves. Mindkettő a legrosszabb szerintem. Jobban szeretem a krémleveseket, gyülölcslevest.

ma 07:50
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
84%

Nem úgy mondanám, hogy divat Magyarországon, inkább úgy, hogy népszerű az egész világon. Legalábbis valamilyen formában.

És ha ettél már jót, azzal elismered, hogy létezik számodra finom is... tehát, nem a levessel van a baj, hanem a készítésével.

Azt hol etted, ami ízlett?

Egy jó húslevesnek már az illata is olyan, hogy elájulsz tőle.

De az is igaz, hogy a legtöbb embernek minden ételre, ki kell éheznie, kívánnia kell!

Én se nagyon szerettem, gyerekkoromban, mert nálunk is túl gyakran volt.

Minden vasárnap, de abból rengeteg maradt, úgyhogy ettük még vagy 3 napig, aztán főtt a következő adag, akkor azt mondtam, csak költözzek el, soha többet nem eszem!

Azóta persze megszerettem, mert akkor eszem, mikor megkívánom. Meg másképp is csinálom, ahogy anyám csinálta. Sokkal intenzívebbre főzöm.

De ismerek olyan embert, aki vagy 3 évig ette ugyanazt az ételt minden nap, probléma nélkül... nem tudom elképzelni, miféle lény lehet az ilyen ember, én 3 nap után ránézni se nagyon tudok ugyanarra az ételre.

Szóval ez is vastagon benne lehet a történetben, hogy borzasztóan unod, hogy mindig az van.

Én beleőrülnék. Még jó, hogy csak leves. Egyszerűen ne egyél. Egyél mást.

Hagy ki egy hónapot.

ma 12:53
 22/26 Metionin ***** válasza:
Nem mindegy, hogy hogy van elkészítve. Nagyon sok menzás vagy más által készített húsleves nem ízlik. Életem elég nagy részében kifejezetten nem szerettem, az otthoni is mindig zsíros volt, a hús csimbókos stb. Aztán olyan 10 éve anyám elkezdett finom húslevest főzni. Csodálkoztam, meg is kérdeztem, hogy mi a különbség és kiderült, hogy régebben nem volt pénz jobb minőségű alapanyagra és valószínűleg azért volt rosszabb a leves is (meg sok más étel, amit abban a korszakban ettünk, amikor nem volt pénzünk). Párom el is tanulta az új receptet és rendszeresen főzi, szeretjük, pedig az ő otthoni húslevesük sem finom (ott nem anyagiak miatt, csak szimplán nincs érzéke a főzéshez az anyukának).
ma 13:43
 23/26 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen alapanygból van.

Én szeretem a csontlevest is, és a tyúkhóslevest is.

Ha borzból készítik, az valószínű borz-almas. Tuti nem kóstolnám meg.

ma 13:45
 24/26 anonim ***** válasza:

" tele teszik nokedli tésztával és tul zsíros és nem ízes."

Ahogy gyanítottam, nem magával a húslevessel van bajod, hanem a készítésével.

Ez elég tipikus, általánosságban...

Mármint, sokszor lehet hallani, hogy bezzeg a nagyiknál senki nem tudja jobban, meg bármilyen szakács elbújhat mögöttük, megy a nagyképűsködés, stb stb...

Ezzel együtt meg megvan masszívan az a tábor, akik szerint a magyaros konyha egészségtelen, meg túl zsíros, meg fantáziátlan, stb...

Aztán kiderül, hogy a csuda nagytudású háziasszonyok, 50 éve csinálják épphogy ehető minőségben az ételeiket, és generációk nőnek úgy fel, hogy elhitetik velük, hogy az a normális. Pedig dehogy!

Erre ez a történet, egy kiváló példa. A kérdezőnek meggyőződése, hogy a húsleves borzalmas étel, és hogy "Magyarországon, divat" borzalmas levest enni. Pedig csak szarul főznek otthon.

ma 15:14
 25/26 anonim ***** válasza:

24 nekem a napközis kajákkal volt ez a tapasztalatom.

2 féleképp tudtak főzni. Bizonyos dolgokat nagyon finmra, vagy nagyon tré-re.

Általában heti 1-sze volt finom, 4-szer xar. Már szóltak otthon, hogy ne is fizessenek be nekem, mert heti 4-szer a kenyeret eszem csak meg vízzel.

Kb. 18-19 éves koromig egy rakat kajára azt hittem, hogy pocsék (töltött káposzta, főzelékek, paradicsomos káposzta), mert azt hittem, hogy az mindig szar. Akkoriban kezdetem apránként megenni a gyűlölt dolgokat, mert a barátnő szülei tudták normálisan csinálni.

ma 15:24
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem disznóból főzik véletlen? Abból én se szeretem, de van olyan családtag, ahol csak disznóból van a húsleves. Pedig a marha és a csirke ami a finom.
ma 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!