Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a reakciótok erre a betétdí...

Mi a reakciótok erre a betétdíjas dologra? Nem unjátok a sorbanállást és a flakonok/dobozok/üvegek állandó cipelését?

Figyelt kérdés
A betétdíj óta kevesebbet isztok ásványvizet? Vagy 5 literes, nem visszaváltható vizet vesztek?

okt. 30. 07:14
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
81%

Jesszusom nem hittem hogy bárki szó szerint veszi a “fél megye” kifejezést :D

De akkor: nyilván költői túlzás volt, arra gondoltam hogy több kistelepülésről a környéken.

okt. 30. 12:46
 22/40 anonim ***** válasza:

Jó neked. De ugye tudod, hogy nem mindenki ugyanott lakik mint te? :D

okt. 30. 12:48
 23/40 anonim ***** válasza:
88%

#20 Nem nyávogás felszólalni a hülyeség ellen. Leírták előttem, hogy mennyire nincs kiépítve a rendszer. Ha egyszer bevezették akkor mindenhol ahol lehet kapni betétdíjas terméket ott vissza kéne, hogy váltsák. Jóval több helyre kéne autómatákat kihelyezni. Nem csak a Lidlbe, hanem mindenfelé, épp ahogy a szelektív hulladékgyűjtő pontok vannak. Minden lakótelepen akár több helyen is, minden faluban akár több is, és ha nincs ilyen a boltokban, akkor az alkalmazottnak be lehessen váltani, ha már árulnak ilyet.

És nem veszik észre az emberek, hogy mennyire hülyének vannak nézve megint. Nem látják milyen nevetséges dolgokra készteti őket a kormány meg egy cég egy nagy biznisz kedvéért. Mert az nem normális, hogy kézen fogva sétálsz fél órat a nagy szatyor szemeteddel egy olyan boltba ahová soha nem akarnál bemenni, és ahol egy szar nem működő autómata vár, és vagy viheted máshova vagy elbaszod ott a padlón az egészet.

Múltkor tömött buszon valakinek egy tömött kukászsákját kellett kerülgetni ami tele volt hónapok óta bűzlő üres sörösdobozokkal. Nem az ő hibája, hanem az, hogy az emberek nem veszik észre, hogy ez nem normális, söt még tapsolnak is hozzá, mint a #20-as. Ez ugyanaz, mint a kijárási tilalom. Birkaszellem elvakít.

okt. 30. 13:23
 24/40 anonim ***** válasza:
én már kitapasztaltam, 300 Ft fér a hátizsákomba. mikor megyek a boltos túrára rászánom azt az 5-10 perc várakozást max, utána kicsit kényelmetlen kézben szorongatni végig a blokkot meg úgy pakolni, de már rutinosan teszem a pénztáros elé, nem unom meg, mert azt kifizettem és visszavárom
okt. 30. 20:21
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Visszább vettem a fogyasztást, most még lehet találni nem betétdíjas flakonokat, ha tehetem azt veszem. Elvből visszaviszem az összes flakont, ami betètdíjas, számlára kérem a pénzt. Eleget adózom így is, szóval nem fogadom el, hogy még ezzel is lehúzzanak. Kiránduláskor is inkább cipeltrm magammal az üres flakont, nem dobtam ki akkor se. Amúgy se vagyok olyan anyagi helyzetben, h9gy 50 forintokkal adakozzak a Mohunak.
nov. 2. 14:29
 26/40 anonim ***** válasza:
55%

Csak a pestiek élvezik a gyönyörét, vidéken semmi probléma nincs.

Régen is visszavittük a sörösüveget, nincs ebben semmi új.

nov. 4. 22:55
 27/40 anonim ***** válasza:

14

időlimit most is van. Ha nem nyúlsz a géphez, egy idő után magától kiköpi a blokkot. De ez az 5eFt-is mekkora hülyeség már. Egyszerűen leütik és akkor az addigiakat kiblokkolja és lehet folytatni új tranzakcióban. De ha 5eFt-nál ígyis-úgyis megáll akkor kiblokkol és onnan folytatja. Mekkora ötlet volt ez... az a legszebb benne, hogy a leblokkolások idejével szépen meghosszabbodik a folyamat :)

Én simán bedobálom gy, hogy egyszerre 2 sörösdoboz is van a szalagon, mert elő van készítve, fel van emelve, kézreáll. De iszonyat sokan ott szerencsétlenkednek, felkészületlenül mennek oda, nézegetik a nemtudommit. Egymás után ejtik le a sörösüvegeket is az automata előtt, mert be vannak állva.

nov. 4. 23:03
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Engem tegnap nagyon megszivatott a rendszer. Visszavittem a flakonokat, a blokkal mentem a boltba vásárolni. Gyorskasszán fizetni akartam, lecsipogtam a kupont, felvillant, hogy levonta, mentem volna tovább a fizetésre és eltűnt a levonás. Újra lecsipogtam a blokkot, akkor már kiírta, hogy azt a kupont már használtam, de semmi nyoma nem volt! Szóltam a kasszásnak, hogy mivan, nézi, nyomkod össze vissza, semmi... Fizessem ki a levonás nélküli összeget... Mondom neki, és akkor a kupont meg kenjem a hajamra? Jóvan, szól a vezetőségnek! Fél órát tipródtak, hogy miért nem látszik a levonás... Akkor egy másik kasszához átvittek, és ott kifizettem a levonás utáni összeget! Nem volt őszinte a mosolyom... Szóval nagyon oda kell figyelni, mert ott bsznak át ahol csak tudnak!
nov. 5. 11:33
 29/40 anonim válasza:
37%

A csöveseknek és alkoholistáknak nagyon kedvez ez a visszaváltós dolog.

A legundorítóbb, amit a turista negyedben csinálnak a Pesti rakparton...

Szérrúrják az összes kukát, kidobálják belőlük a sok szemetet csak azért hogy üveget találjanak, aztán hemzsegnek a patkányok.

Ezt gyakran látom a Vigadó környékén.

Ja, teszem hozzá, volt aki 3 jól megpakolt 120-as zsákkal ment végig az összesen.

Amit kapnak pénzt érte, még aznap elisszák.

Az ilyen semmirekellő rohadékoktól kellene megvonni ezt a lehetőséget, őket kéne csesztetni.

Gyakran láttam azt is hogy verekednek egy szros kukáért.

nov. 5. 18:00
 30/40 anonim ***** válasza:
Ez csak társadalmi tünet. az értelmiség is vérre megy nem csak a szegények. Ugyanaz
nov. 5. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!