Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a reakciótok erre a betétdí...

Mi a reakciótok erre a betétdíjas dologra? Nem unjátok a sorbanállást és a flakonok/dobozok/üvegek állandó cipelését?

Figyelt kérdés
A betétdíj óta kevesebbet isztok ásványvizet? Vagy 5 literes, nem visszaváltható vizet vesztek?

tegnapelőtt 07:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
71%

Eddig sem ittam semmit ami betétdíjas lenne. Ha egy receptbe elfogy egy sör vagy egy vendéggel megbontok egy kólát azt elviszem ha sétálni megyek és visszaváltom. Ha sokan vannak akkor máskor.

Amúgy azt gondolom hogy amíg nem volt pénzes csak a környezetet védtük az újrahasznosítással, addig sorban állni se kellett. Csak úgy senki nem hasznosított újra. Legalább most fognak

tegnapelőtt 07:17
 2/24 anonim ***** válasza:
31%
Nem hurcolom a szemetet sehova. Nem érdekel. Sok más olyannal is lehúznak ami nem érdekel.
tegnapelőtt 07:22
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Ásványvizet eddig se ittam. Pár flakon üdítőt fogyasztunk néha, meg üveges dolgokat.

Az alapötlettel nincs bajom, de azt utálom hogy negyed órákat kell sorba állni az automatánál….

tegnapelőtt 07:23
 4/24 anonim ***** válasza:
86%
Aldiba visszük vissza elég forgalmas helyen és eddig nem volt gondunk.
tegnapelőtt 07:54
 5/24 anonim ***** válasza:
30%
5 literest veszek. A kisebbeket jól összenyomom, hogy ne tudjanak mit kezdeni vele a kukázó ciguk
tegnapelőtt 08:44
 6/24 anonim ***** válasza:
79%
Örömmel hordom vissza, én eddig is szelektíven gyűjtöttem. Nem vagyok keményvonalas sötétzöld ember, de nagyon helyesnek tartom ezt az új rendszert. Óriási mennyiségű műanyag szemetet lehet így visszagyűjteni és újrahasznosítani. Igazából be sem lett volna szabad vezetni ezeket a PET palackokat, ott volt a jó öreg üveg üveg, de ha már így van, ez a minimum amit megtehetünk, hogy ne borítson el mindent a szemét.
tegnapelőtt 08:47
 7/24 anonim ***** válasza:
65%
Én ezeket a szájbak#rt kérdéseket unom rohadtul. Meg hogy valahogy az embereknek nem okoz gondot hazavinni 10-20 kg-nyi ásványvizet teljesen feleslegesen, mikor a csapból tökéletes minőségű csapvíz folyik, de az üres néhány dekás palackokat hirtelen "cipelni" kell. Meg azt is nagyon unom, hogy az emberek azt sem képesek felfogni, hogy ennek az a célja, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, többet hasznosítsunk újra, mindenki a saját személye ellene támadásnak éli meg a betétdíjat. Teljesen szürreális, olyan ez, mintha az egész országban mindenki értelmi fogyatékos lenne.
tegnapelőtt 09:12
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

A célja teljesen jó, de ettöl még a kivitelezés lehetne jobb. Első sorban pl sokkal több visszaváltó pont kellene, sürgősen.

tegnapelőtt 09:17
 9/24 anonim ***** válasza:
40%
Nálunk ezelőtt is volt szelektív hulladékgyűjtő kukák a társasházban, nem kommunális kukába dobtam a műanyagot. Ezen kívül én nem kocsival járok és nem szupermarketekben vásárolok, úgyhogy megy a kukába ugyanúgy. Nem nyomom össze, bár a kuka zárva van...
tegnapelőtt 09:19
 10/24 anonim ***** válasza:
51%
Én kiskoromban ebben nőttem fel. Mindig visszaváltottuk a palackokat. Ebből csak egyesek csinálnak problémát...
tegnapelőtt 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!