Miért jobb gyártástechnológia szempontjából, ha az emberek a boltba viszik vissza a PET palackokat, sörös dobozokat, mintha a szelektívbe dobnák ahoyg eddig is?
"7: szelektív tudom hogy van. De a kommunálist szerintem csak lerakják."
Nem jártam az ország összes hulladékkezelőjében. De a lerakás neki a legrosszabb mert tonnánként súlyos pénzeket kell érte fizetni, hiába a saját területére rakja le. Budapesten égetik, ott pár éve jártam a hulladékégetőben.
A fémleválogatás teljesen gépesíthető. Megy a gépsor, a leválogatott fémet meg eladják. Nálunk a papírt, műanyagot is leválogatják. A baj, hogy sokszor ezeknek nincs magyarországi újrahasznosítója. Így vagy elviszik külföldre, vagy mennek égetésre erőműbe, cementműbe energiatermelésre. A maradékot meg rothasztják. Ami nem rohad el biológiailag rövid időn belül, az az amivel nem nagyon tudnak mit kezdeni, az megy a lerakóra.
#13-as vagyok, nálunk kommunális, papíros és fémes+műanyagos kukák vannak, nem győzöm újraszortírozni a tartalmukat. A műanyagosnak olyan tömény szemétszaga van, hogy visszapattan róla az ember. :(
Sajnos mindig is a hülyékhez igazodott a társdalom. Mit tudunk tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!