Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért jobb gyártástechnológia...

Miért jobb gyártástechnológia szempontjából, ha az emberek a boltba viszik vissza a PET palackokat, sörös dobozokat, mintha a szelektívbe dobnák ahoyg eddig is?

Figyelt kérdés
Most ha vissza akarod kapni a pénzed, rá vagy kényszerítve, hogy visszabattyogj velük a boltba. Különben fizetsz. A szelektív kukákból nem ugyanoda kerülnek, mint ezekből az automatákból? A szerelktiv kukákat ürítő autók meg gondolom nem fognak megszűnni, párhuzamosan járni fognak ezentúl is. Több munka, enegia, felesleges légszennyezés. Ezért nem igazán látom ennek olyan hatalmas előnyét. Azon kíül, hogy a hajléktalanok ezeket is guberálják majd, ha pénzt kapnak érte. De ez olyan tömeges többletvisszagyűjtést jelentene?
júl. 9. 20:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Legalábbis abban bíznak, hogy vagy több kerül vissza, vagy eleve kevesebbet adnak el.

Az alumínium dobozt szerintem sokan nem a szelektívbe dobták eddig.

Illetve a nem visszavitt 50 forintokat meg vissza lehet forgatni az újrahasznosításba.

júl. 9. 21:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Ez igaz! Az emberek lustaságából is lehet pénzt csinálni. Az alu dobozokat nekem eszembe nem jutott a sima kommunálisba dobni! De amúgy a hulladékkezelőben a darálás után az első lépések egyike a mágnesezhető és nem mágnesezhető fémek kigyűjtése. Tehát még a kommunálisból is visszaforgatásra kerül a nagy része, nem ássák el.
júl. 9. 21:12
 3/16 anonim ***** válasza:
2: már ahol van ilyen. Szerintem vidéken sok helyen nincs, de lehet hogy tévedek.
júl. 9. 21:32
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
A szelektívről csak annyit, hogy a kelenföldi vasútállomáson a kiürül italos palackok "szelektív" helye érdekes módon a vágányok közötti tér....de érdekes módon itt gyűlik össze a cigarettacsikk is....
júl. 9. 21:33
 5/16 anonim ***** válasza:
35%
mi a f#szt nem lehet azon érteni, hogy amíg jelenleg a kukába dobja a flakont az ostoba magyar, 50 forintért vissza fogja vinni az összeset, mert kenyérre is alig van pénze
júl. 9. 23:21
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én rohadtul nem vagyok gazdag, de biztos nem sétáltatom vissza a palackokat a boltba. Épp elég amikor a tartalmával együtt hazaviszem, ha kiürült, akkor meg ne is lássam.
júl. 10. 00:11
 7/16 A kérdező kommentje:
#3, már milyen? Szelektív gyűjtés? Vidéken lakom, még csak nem is Pest megye és nem is nyugat-Magyarország. Házhoz menő szelektív gyújtés kb 18-20 éve van nálunk. A 2000-es évek közepe felé osztogatták ki a szelektív meg zöldhulladékos kukákat. Gyűjtőszigetes szelekív gyűjtés meg még régebb óta van. 25 éve legalább, de lehet hogy még régebb óta.
júl. 10. 06:59
 8/16 anonim ***** válasza:

Sokan nem vitték vissza,főút mellett mindig rengeteg van kodobalva.Most legalább nagyobb százalékban kerül vissza.

De jól járnak akik guberáljak is.

júl. 10. 08:33
 9/16 anonim ***** válasza:
7: szelektív tudom hogy van. De a kommunálist szerintem csak lerakják.
júl. 10. 09:11
 10/16 anonim ***** válasza:
Gyártástechnológia szempontjából nem jobb, de így motiválva lesznek az emberek hogy ne az árokba meg a kommunális szemétbe dobják az újrahasznosítható dolgokat is.
júl. 10. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!