A Szép kártyára havonta kapott pénzből szoktatok takarékoskodni vagy "felélitek", és hónapról hónapra éltek belőle ?
A férjem havi 40e Ftot kap rá. Azt minden hónapban a hentesnél költjük el, a havi hentesáru.
Én 25e Ftot kapok, azt akkor használjuk ha megyünk valahová, általában belépők árát ebből finanszírozzuk. Állatkert, nyáron strand stb.
Meglepődve olvasom hogy egyesek milyen sokat kapnak. Én azt hittem ez valami állami dolog, szóval hogy az állam határozza meg hogy x fizetés után mennyi szép kártya összeg jár. Nekem legalábbis a munkahelyen hasonlót mondtak.
Évekig nem kaptam Szép kártyát azzal az indokkal hogy a fizetésem nem éri el a nettó 300 000 -ret (több embertől is hallottam a cégnél hogy neki is ezt mondták).
2022 óta kapok rá havonta 12 000-ret, tudom hogy abban az évben nem költöttem belőle szinte semennyit és év végén abból mentünk párommal wellnessezni.
Idén januártól felemelték 15 000-re, de azt hittem azért mert a fizetésemen is emeltek 30 000-ret. Mert párom bő másfélszer annyit keres mint én (egy helyen dolgozunk) és ő eddig 20 000-ret kapott, idéntől 25 000-ret. Ha valaki tud válaszolni, kérem írja meg hogy akkor ez valóban fizetés függő vagy úgymond a cég dönti el ki mennyit kap, mert mostmár nagyon érdekel.
Egyébként 2 hetente egyszer rendelek kaját belőle, a többit "félre teszem".
Majdnem minden héten megyünk moziba párommal, az ottani kaját az övéről fizetjük. Szóval az övét majdnem teljesen "feléljük".
15, Cég dönti el, annyi, hogy van egy állami keret, 400ezer Ft a maximum egy évre. Ezért volt tavaly nagy szó, mikor a boltban költhetőséggel együtt bejelentették, hogy a munkáltatók további X Ft-ot adhatnak rá. (100-120ezer? Már nem emlékszem mi volt a hírekben.)
Ha valahol ennél magasabb a cafeteria, akkor az jogilag több részletből tevődik össze, mert ezt a 400-at tartani kell (nyilatkozni kell arról is, hogy más munkahelyről kapsz-e, mert akkor is 400, ha több helyről jön).
Kérdésre válaszolva, nálunk kifejezetten magas a cafeteria keret, elég sokat kapok havonta. Mi általában nyaralásra spórolunk, az év első felében nemigen költünk belőle, viszont így nyaraláskor "nagy lábon" tudunk élni - nemcsak a szállást fizetjük belőle, de bátran tudunk éttermezni stb.
Év vége felé pedig feléljük havonta, mert egyébként szeretünk rendelgetni, munkában is sokszor rendelek belőle ebédet. Ha nem spórolnánk tudatosan a nyaralásra, akkor simán elmenne havonta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!