Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet megenni a rántott...

Hogy lehet megenni a rántott csirkecombot?

Figyelt kérdés
Mármint nem féltek, hogy nyers marad a panír alatt?
2024. jan. 29. 18:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az előfőzés célja általában nem az volt, hogy ne maradjon nyers a csirkecomb, hanem az, hogy legyen belőle leves is.
2024. jan. 29. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Én húslevesnek megfőzöm, a zöldségekkel, mindennel együtt, és utána rántom ki. A nagymamámtól tanultam, az ő családjában generációk óta így készítették.

Nem tudom a 3.-as válaszoló miért húzta ki ennyire a gyufát az előre megfőzéssel. :D Az meg, hogy ő nem szereti, az ő dolga. Ezen sem kellene kiakadni.

2024. jan. 29. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a 3-as válaszoló a második mondatával verte ki sokaknál a biztosítékot, és a megfogalmazás miatt némileg jogosan.


A világ változik, és a konyhai praktikák, szokások is változnak, amivel semmi gond.

Ki lehet rántani egy öreg tyúk, kakas húsát is, amit valóban ajánlott először megfőzni, sőt szükséges is lehet, a tyúk életkorától függően.

Az, hogy az illető szereti-e nem tartozik a kérdéshez, de ami még rosszabb, a minősítés.

Gondolom a lepontozás azért volt, mert a kijelentését úgy értelmezték többen, hogy aki rántott csirkecombot eszik, az szart eszik.


Vissza lépve a rántott csirkecomb elkészítésének mikéntjéhez, fontos a megfelelő, alapanyag.

Nem véletlenül rántott csirke a neve.

Amikor még nem az volt a jellemző, hogy boltokból vásároljuk a húsok túlnyomó többségét, és a baromfihúsok is jellemzően házi nevelésből származtak, a városban élők is a piacokon vásárolták meg a csirkéket, tyúkokat, kakasokat, kacsákat, libákat, stb, még tudták azt is, hogy a kívánt ételhez, milyen korú állatot érdemes felhasználni.

A háztáji, tanyasi baromfi lassabban növekedett, de más volt a húsának minősége, mint a mostanra teljesen elterjedt, nagyüzemi, tápos csirkéknek.

Akkoriban kirántani csak a fiatal, szinte még csak galamb méretű csirkéket vágták le, néhány hét alatt kiöregedtek a rántani való korból, és azokból készült a paprikás csirke, ami már hosszabb időn keresztül tartott, csak közben a főzési idő is növekedett.

Kirántani márt azért nem használták, mert valóban nehéz lett volna jól elkészíteni, mire a belseje is átsül, kívül megég paprikásnak tökéletes volt.

A tyúk, kakas kiváló pörkölt, vagy nagyon finom leves alany volt, és azoknál volt elterjedve, hogy a levesbe főzés után meg is sütötték, de sütőben, nem kirántották.

A mostanság vásárolható csirkehúsok többsége nagyüzemi termék, 6 hetes csirkék húsa, ami alkalmas kirántani, fölösleges előfőzni.


Háztól, termelőtől vásárolt csirkéknél merülhet fel a kérdés, hogy az elég zsenge még a kirántáshoz, vagy már inkább paprikásnak való.

Ez nem valami tudományosan eldöntendő kérdés, anno egyszerűen, szemmel felmérték, hogy "ez már paprikás lesz"


Talán ez segít a rántott húsok készítéséhez:

https://www.youtube.com/watch?v=pTknbp95F8g&t=1018s


Az evésről annyit, ha nem bízok benne, nem te készíted, vágd fel, ne harapj bele

2024. jan. 30. 03:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
85%

Ne legyen láva forró az olaj, max 155-160 fok. És idő, jóval több, mint a szelet húsoknak. Csontig be szoktam vágni èles késsel.

Csirkecombnál nem kell előfőzni semmit, hiszen fiatal, zsenge.

2024. jan. 30. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
Filét szoktam az mindíg àtsül.Ne csontosan csináld vagy ha igen főzd elő.
2024. jan. 30. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyesmi célra van egy húshőmérőm, probléma megoldva.
2024. jan. 30. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Életemben egyszer maradt nyers a rántott csirkecomb: Iskolás koromban, gyakorlati óra keretein belül. Elég kínos volt, mert olyan jól nézett ki, hogy küldtek belőle az igazgatónak :)

Azóta tudom, hogy kell sütni és imádom.

2024. jan. 30. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!