Miért sokkal drágább a frissen sütve vett rántott ponty, mint a rántott csirkecomb filé?
Figyelt kérdés
2022. febr. 13. 08:20
1/9 anonim válasza:
Mert drágább a beszerzési ára és mert több folyadékot veszít sütés közben
2/9 anonim válasza:
Mondjuk mert 2-szer annyiba kerül a ponty patkó (tehát a rántható szelet) kilós ára, mint a csirkecomb filének?
3/9 anonim válasza:
Mert a ponty nyersen 3 ezer egy kiló, a csirkecomb meg 899
4/9 anonim válasza:
3-mas, így van, és minimum 40%-os veszteséggel lehet kicsontozni a cs.combot, tehát még ha 1500-ba kerül a comb filé, akkor is fele a pontynak.
5/9 A kérdező kommentje:
Ponty van 2000-ert is
2022. febr. 13. 15:58
7/9 anonim válasza:
Aha, gondoltam... Akkor majd én:
Mit ezekről tudni kell, hogy kb. 10-15 %-uk annyira a farok rész, hogy több bennül a szálka mint a hús, szóval max halászlébe jók belepaszírozni.
Ez átlagban 2600 ft/ kg, aminek olyan 80-90 %-a használható fel valóban, rántani. Legyen 85%.
Így ami rántani való minőségű, annak a kilós ára kb. 3000 ft.
De várom a linkedet, ha van rántani való minőségű 2000-ért, holnap veszek 1 tonnát.
8/9 A kérdező kommentje:
Sparban van
2022. febr. 13. 17:05
9/9 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!