Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ebédre elengedhetetlen a...

Ebédre elengedhetetlen a leves vagy nem fontos?

Figyelt kérdés

Számomra nem ebéd az ebéd leves nélkül. Kíváncsi vagyok, hányan gondolják még így, és ki az akinek nem fontos/nem kell egyáltalán.

Érdekel merre billen a mérleg (sejtem amúgy), így csak ez a két opció közül lehet választani.

2023. dec. 13. 11:43
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Szeretem a leveseket, de tíz év nem dolgoztam olyan helyen, ahol van idő azzal szórakozni ebédidőben, hogy két fogást megegyen az ember. Arról nem is beszélve, hogy este 7 után hazaérve ki fog még napi szinten levest főzögetni.
2023. dec. 14. 08:22
 22/38 anonim ***** válasza:
90%
Szeretem a jó leveseket. Nekem fontos, hogy a hétvégén leves kerüljön az asztalra
2023. dec. 14. 13:50
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szeretek leveseket, viszont többnyire nem szokás nálam két fogás. Én levest olyan tartalmasan csinálok, hogy az egy egész étkezésre jó. Illetve én a leves készítését tartom macerásnak vagy nagyobb főzésnek, s éppen elég azt megcsinálni. :D Amúgyis fickó vagyok és csak rákényszerültem főzni. Bár részben szeretek főzni és párom mellett is legtöbbször én főzök az egyéni étrendem miatt, de nem életem értelme. :D Tehát ez nekem mégsem olyan, mint egy családanyának. Ha kevés marad és már főzni akarok mást, akkor két kis adaggal két fogás lesz belőlük. De utána marad az új étel és nem készítek két fogás miatt újabb levest. Én ezt feleslegesnek tartom és közben nem rendezünk nagy összejöveteleket.

35/F

2023. dec. 15. 09:10
 24/38 anonim ***** válasza:
85%
Emellett rostdús étrend ledobott rólam sok kilót hirtelenül és összeszűkítette a gyomromat, úgyhogy konkrétan nem is tudnék annyit enni.
2023. dec. 15. 09:14
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Tegnapi vacsorához kivételesen lett két fogás levessel! :D Párom sajtos tésztát kívánt, viszont semmi egészségeset nem ettünk egész napon. Így adódott, hogy vasárnap esti vacsorára készítettem borsós-zöldséges májgombóclevest és sajtos makarónit is. Mind a kettőből kisebb adagot ettünk. :-) Melóba makarónit hoztam, otthoni vacsorára marad a leves. ^.^

35/F

2023. dec. 18. 10:15
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem a levest, de csak ha sűrű, és úgy már nem is leves a leves. Pl a húslevesben vagy a paradicsomlevesben annyi a tészta, hogy szinte megáll benne a kanál. Vagy a zöldséglevesbe annyi zöldség kerüljön meg tészta vagy májgombóc, grízgombóc, hogy szinte egytálételnek néz ki. Fokhagymakrémlevesbe pedig sok-sok zsemlekockát szórok. Bár ott eleve jó sűrű, krémes, mint ahogy a gyümölcslevesem se teljesen folyós. Gulyáslevest is extra tartalmasan, sok hússal, krumplival, rengeteg zöldséggel. Amit lehet, tejföllel sűrítek tálaláskor.

Viszont attól függetlenül, hogy szeretem a levest, nincs túl gyakran. Hetente-kéthetente 1x, max. 2x. Inkább főzeléket készítek gyakrabban.

Kérdező, te milyen leveseket készítesz, hogy eltelít? Mivel teszed tartalmasabbá?

2023. dec. 30. 13:17
 27/38 A kérdező kommentje:

26# Szeretem a tartalmas leveseket, de számomra attól jó, hogy LEVES, azaz leve van!

Tartalmassá, azaz olyan sűrűvé mint ahogyan leírtad, nem teszem.

Finommá főzöm, tehát hozzá illő fűszereket rakok bele, illetve teszek tejfölt abba amibe illik, rántást amibe szintén passzol, de én megeszek 4-5dlt belőle főétel előtt és az jóllakat.

2023. dec. 30. 16:37
 28/38 anonim ***** válasza:
35%
Bocs, de ha megeszek 4-5 dl levest - még ha csak húsleves leve üresen - , akkor sem utdon utána már semmit enni, ez rengeteg mennyiség még egy komplett menü esetén is, nem hogy csak levesböl ennyit megenni!
2023. dec. 30. 18:23
 29/38 A kérdező kommentje:
28# Ez a lényege, végre valaki rájött… :)
2023. dec. 30. 22:51
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Én leveses is vagyok de pl hétvégén mikor több idő van egy tartalmas húsleves amit eszünk 3napig(keddig) az jó! De a pörgős hétköznapokon örül az ember ha csinál valami viszonylag gyors másodikat úgymond, mondjuk bolognait vagy tejszínes csirkemelles ragut ami gyorsan megvan.
2024. febr. 13. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!