Meddig elengedhetetlenül fontos az anyatej?
Ha a legelső pillanattol csak tápszert is kapott volna is tökéletes lenne.
Nem lesz semmivel sem jobb, több az a gyerek aki tápszeren nőtt fel.
Ugyanolyan jó anya leszel ha tápszerezed is. 😊
Sőt, képzeld el kérdező, barátnőm 51 éves, tehát 51 évvel ezelőtt született, 7 hónapra. Az anyukájának sosem jött meg a teje, Robebi tápszert kapott a barátnőm. És még most, 51 évesen is makkegeszseges halistennek.
És azért a mai tápszerek nyilván sokkal jobbak már, mint 51 éve. Úgyhogy szerintem szuletesetol kezdve rendben van a tápszer.
Pont tegnap beszéltük tesómmal, hogy mindketten folyékony tejbegrízen nőttünk fel,aztán nem lett semmi bajunk. Ő 52 éves, én 36. :D
Na de ez nyilván csak vicc, akkoriban csak az volt.
Most vannak mindenféle szuper tápszerek, ami pontosan megfelel a baba igényeinek.
A lányomnál se volt tejem, akkoriban volt lehetőség anyatejet kapni hivatalos úton, így ő a tápszer mellé kapott napi 1-2 alkalommal, de azt is csak kb.2 hónapos koráig. Nem szerette az anyatejet. Mondta is a doki, hogy ő ilyet sose látott még. Pedig 3 különböző helyről is kaptunk.
Így aztán onnantól 100% tápszeres volt.
A fiamnál most nem volt ilyen lehetőség. Fejtem, amennyit tudtam, de ez napi 1 etetésre volt elég. Vagy annyira se. Így 1 hónapos kora körül ő is csak tápszeres lett. De kapott tápszert már aznap, amikor hazajöttünk a kórházból.
Én az ilyen kérdések miatt picit haragszok. Persze nem rád kérdező, hanem a világra. Hogy annyira bele vannak egyesek buzulva az anyatejbe, meg a szoptatásba, hogy ilyen gondolatokat ültetnek bele mások fejébe, hogy az anyatej esszenciális x idős korig. Hidd el a csapból is az folyna, hogy a tápszer veszélyes, vagy nem elégséges ha tényleg úgy volna.
A tápszer egy módosított tehéntej, hogy az anyatejre hasonlítson a legjobban, vitaminnal és extra zsírral van dúsítva. A lehető legjobb alternatíva ha valami miatt nem tudsz vagy nem akarsz szoptatni. A gyereked ugyanúgy fog fejlődni, mintha anyatejet kapott volna. Az anyatej nem csodaszer, nem gyógyítja a fülgyulladást nem lesz tőle sejmesebb a bőre ha a vizébe öntöd, és nem gyógyítja a rákot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!