Ebédre elengedhetetlen a leves vagy nem fontos?
Számomra nem ebéd az ebéd leves nélkül. Kíváncsi vagyok, hányan gondolják még így, és ki az akinek nem fontos/nem kell egyáltalán.
Érdekel merre billen a mérleg (sejtem amúgy), így csak ez a két opció közül lehet választani.
Ez tipikus magyar szokás, világ nagy részén az emberek nem esznek levest ÉS másvalamit, csak igen ritkán.
A leves a normál kaja elött rossz szokás, csak tele lesz a gyomor folyadékkal, ami az emésztést rontja, és elfogja a helyet az értelmes élelmiszerek elöl.
Van, akinek elengedhetetlen a leves, van, akinek mellékes (vagy van, vagy nincs, mindegy, akár el is maradhat), és van, aki utálja.
Én ősszel, télen nagyon szeretem a meleg leveseket, de tavasztól kezdődően egész nyáron, ha tehetném, csak gyümölcslevest ennék.
A legmelegebb nyári napokon napközben csak gyümölcslevest bírok enni, estére csúszik le valami más.
De ez teljesen egyéni. Nincs olyan erre a kérdésre, hogy egyetlen egy helyes válasz létezzen. Kinek a pap, kinek a papné (kinek meg a pap szakácsnéje).
Eleve este eszünk fött ételt, mert ilyenkor tudunk fõzni.
De szeretem a levest, mert átmelegít, de ha nincs, az se baj. Teával kb ugyanazt éri el az ember, mind hidratálni, mind átmelegedni.
Nem szeretem, és nem eszem, pont azért, mert feleslegesen telít.
Megeszek egy tányér levest, fixen nem kívánom a másodikat, de egyóra múlva meg éhen döglök, mert a víz már addigra kimegy :D
Szerintem rhadt felesleges fogás - kivéve a gulyás, babgulyás, mert az főétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!