Gulyásleves zöldség illetve krumpli nélkül rossz ízű? illetve furcsa?
A bográcsgulyásnak azért ez a neve, mert bográcsban készülő gulyásleves. Tele van zöldséggel.
Miért kell hülyeségeket kommentelni??
A bográcsgulyásnak ez a receptje és nem más:
Hozzávalók
Marhahús 75 dkg (marhalábszárból a legfinomabb)
Vöröshagyma 20 dkg
Burgonya 1 kg
Fokhagyma 1 dkg
Zsír 6 dkg
Paprika 15 dkg
Pirospaprika, köménymag, só 2-2-2 dkg, majoránna 1 g
Csipetkéhez: Liszt 6 dkg, Tojás 1 db
oké, 15, a krumpli, hagyma, fokhagyma, paprika zöldségek.
De ha nem veszed annak, akkor is a kérdés, hogy zöldség iletve KRUMPLI NÉLKÜL.
Nos, a kérdésre ez a felelet. Nem kell, hogy tessen:
Igen, (leves)zöldségek, burgonya nélkül is finom lesz. Ha valakinek nem teszik ez a megállapítás, akkor bátran értelmezze a kérdést úgy, hogy ízletes, ehető lesz-e az étel a nevétől függetlenül.
" mi lesz finom, a leves sűrűségű pörkölt?"
Bizony ám, bár nem egészen úgy készül mint a pörkölt.
Úgy látom, itt sokan nem tudják, hogy a gulyás és a gulyásleves két különböző étel. A gulyás egy végtelenül egyszerű étel kevés hozzávalóval. Épp ez adja a lényegét. Nincs hozzáadott zsiradék, zöldség és fűszer, csak paprika hagyma só és víz.
Én a bogrács aljára csontot teszek, erre egy réteg hús, rá a hagyma arra pedig a másik réteg hús. Felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje és alágyújtok. Amikor felforrt megy bele a só és a paprika fele. A paprika másik fele a végén. Hosszúlén kell főzni a végeredmény pedig egy csodálatosan omlós, igazán marhahús ízű se nem pörkölt, se nem leves állagú étel. Ki kell próbálni. Meglepő lesz az egyszerű íz a gulyásleves ízkavalkádja helyett, de nálam eddig minden baráti összejövetelen nagy sikere volt.
Hármas voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!