A tradicionalis magyar ételek hogy izlenek a külföldieknek? Eladhato külföldön a gulyás, a paprikás krumpli,a halászlé, vagy a turorudi ,turoscsusźa?
Nincs is jobb mint W magyar ételek egykis szodaval lehorpintve plusz egy lángos.
Lángos is magyar étel??
Nekem a saját konyhámmal az a tapasztalatom, hogy a német, angol és olasz barátaink, családtagjaink imádják az ételeinket. Tény, hogy nem csöpögnek a főztjeim a zsírtól. Anélkül is ehet magyarosan főzni, nem ez a lényege.
A másik:
Tvrtkónak van a Youtubon videója egy kanadai magyar étteremről és annak végleges bezárásáról, mert megfáradtak a tulajok. Viszont a városka és környéke gyászba borult. Pedig nem jellemzője, hogy magyarok lakta település lett volna.
Mindent lehet jól és rosszul is csinálni!
Ennek mondjuk van annyi felelőssége, hogy egy ország gasztronómiáját ítélik meg a tevékenységed alapján.
A lángosban semmi egyedi nincs. A világ minden táján ismerik, csak más néven és más feltétekkel. Ha nem hiszed, írd be a keresőbe, hogy fried dough.
Anyám erőlteti nálunk az India kaját mert jogazik és hozza haza azt a kultúrát.
Én mivel egy igazi zabagep vagyok mindent megesszek
De a lelkem a magyar ételeke .
Nincs is jobb egy jó paprikás marhaporkolt vagy krumpligulyesnal egykis turorodi desszertel
Abszolút eladható, és szeretik, csak nem úgy kell főzni, mint '72-ben a zánkai úttörőtáborban.
Bele kell vinni az új technológiákat, új trendeket, amik egyébként abszolút nem veszik el az autentikus jellegét az ételnek.
Meg fúziók. Olyanokat összekombinálnak, nem is gondolnád, de úgy szeretik.
Pl. töltött káposzta, (1 db) galuskával, rá egy sült oldalas. :D
Vagy mondjuk főzelék. leginkább úgy eszik, hogy max 2 deci, gyakorlatilag egy gazdagabb mártásként funkcionál, pl. rántotthús mellé.
8-as, egy vendéglátós nem fogja ráerőltetni senkire az akaratát!
A kereslet meghatározza a kínálatot, ha a vendég ezért hagyja ott a pénzét, akkor ezt kell adni.
Amúgy meg próbáltad már?
Pont ez a baj a magyar konyhával, hogy a magyar kajákat főzők többsége, szemellenzős, és nem tud kiszakadni a megszokottból!
Miért ne lehetne egy főzeléket több zöldséggel főzni, és kiegészítésnek adni, egy sült húshoz?
Miért ne ehetné valaki galuskával a sült oldalast???
Mert neked a menzán mindig krumplival adták?
Azt kéne megérteni, teszem azt mondjuk egy usa végtelen számú gasztronómiai tájegysége, irányzata, ízkombinációja, azt eredményezte, hogy az ott élők hozzáállása az ételekhez, ezerszer szélesebb spektrumon mozog!
Ahol teljesen természetes, hogy sült krumplival eszik a vanília fagyit, ott ha meg akarod magyarázni, hogy az oldalas márpedig csak krumplival jó, csomagolhatsz is, mehetsz haza otthon krumplit sütögetni!
Eladható a magyar kaja, de nyilvánvalóan, kötelezően alakítani kell az adott környezethez.
Nem kell ezt túldramatizálni, nem pacalpörkölttel locsoljuk meg somlói galuskát, teljesen elfogadható, néha meglepő kombinációk vannak.
Ott is felnőtt emberek élnek, el tudják dönteni, mi a jó nekik, és amellett, hogy egy vendéglátós nyilván a jó irányba tereli a vendég választását, illik tiszteletben tartani a vendég kívánságát, és ízlését.
Pláne, hogy lehet, hogy 1000-szer több dolgot próbált már ki, mint te, ezért százszor természetesebb számára, hogy nyitott legyen az új dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!