Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó még a hajnalban hűtőbe...

Jó még a hajnalban hűtőbe tett paprikás krumpli (4 óra a főzéstől)?

Figyelt kérdés

Párom lesz majd a “teszt alany”, felforrósítás után megkóstolja, mivel nekem most nem nagyon szabad kísérleteznem ilyenekkel…, de addig is:


Este 22-re lett kész, nagyon nagy (bazi nagy..) adag, mert eltenni is szeretnénk. 25 fok lehetett este.

Az a baj h éjfélre még nem hűlt le, utána hajnal 2-kor néztem, akkor a kaja lehűlt, de meg mindig meleg/forró volt a nagy fazék alja…


Kiszedtem kisebb porciókba és 2 órakor végül eltettem így.


4 óra alatt 25 fokon lehet már baja? Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?

Van benne kolbász, virsli kis szalonna.


2023. aug. 18. 10:00
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 4 órát ki kellett volna bírjon.
2023. aug. 18. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/36 anonim válasza:
81%
Mennyi pihent agyú ember van istenem
2023. aug. 18. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/36 anonim ***** válasza:
69%
Sajnos csak 3 óra 60 perc ideig jó. Három óra hatvan perc négy másodperc után már halálos méreg. Inkább alukáltál volna éjszaka.
2023. aug. 18. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi.
2023. aug. 18. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/36 A kérdező kommentje:

Nem tudom minek. ;)

Azért tettem fel a kérdést, mert terhes vagyok, és nem szeretném a liszterózist bekockáztatni. Nyugodtan ide lehet jönni és fikázni még 3 baromnak 1-1 sort, lexarom.


“Az érdekes az, hogy a készételek hűtés nélkül maximum két órán át maradnak biztonságosak. Ezt az ajánlást pedig nem egy túlóvatoskodó tisztaságmániás tette, ebben az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA), az Európai Élelmiszer Információs Bizottság (EUFIC) és a magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is egyetért vele.


Az elővigyázatosság oka pedig az, hogy vannak baktériumállományok, melyek akár 20 percenként megduplázódnak”


Alap esetben én is lexarnám, de most nem. Lehet okoskodni paraszt módon, nem érdekel, ettől te nem leszel okosabb, mert valaki valós vagy nem valós dolgon kicsit aggódik.


Szóval írd még le kérlek, hogy mekkora hülye vagyok a kérdésért, és érezd jól a nyomorult lelkedet tőle!

2023. aug. 18. 10:33
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
A Listeria monocytogenes hő hatására elpusztul.
2023. aug. 18. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Hogy merült fel, hogy nem?
2023. aug. 18. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/36 A kérdező kommentje:

8 fentebb bemásoltam egy (több szervezet) ajánlást.


Illetve én is felejtettem már nyáron kint pl hús levest, ami sajnos romlott meg 4-6 óra alatt a melegtől..

Illetve férjem már kapott el szalmonellát RENDEZVÉNYEN, ami után 3 napig fosott és majdnem kórházba került, mentő ma látta el… (valószínűleg nem vont elég melegen/forrón, vagy épp hidegen tárolva a készítéstől. És csak egy nyomorult lecsótól.


Terhesen meg uram bocsát’, nem akarok valahogy feleslegesen kockáztatni. Én marha.

2023. aug. 18. 10:59
 9/36 A kérdező kommentje:
*mentő látta el, mínusz a ma
2023. aug. 18. 11:01
 10/36 anonim ***** válasza:
61%
A húsleves kifejezetten gyorsan romló étel. Hűtőben sem áll el sokáig.
2023. aug. 18. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!