Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó még a hajnalban hűtőbe...

Jó még a hajnalban hűtőbe tett paprikás krumpli (4 óra a főzéstől)?

Figyelt kérdés

Párom lesz majd a “teszt alany”, felforrósítás után megkóstolja, mivel nekem most nem nagyon szabad kísérleteznem ilyenekkel…, de addig is:


Este 22-re lett kész, nagyon nagy (bazi nagy..) adag, mert eltenni is szeretnénk. 25 fok lehetett este.

Az a baj h éjfélre még nem hűlt le, utána hajnal 2-kor néztem, akkor a kaja lehűlt, de meg mindig meleg/forró volt a nagy fazék alja…


Kiszedtem kisebb porciókba és 2 órakor végül eltettem így.


4 óra alatt 25 fokon lehet már baja? Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?

Van benne kolbász, virsli kis szalonna.


2023. aug. 18. 10:00
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Én parás vagyok, de ezt még én is megenném. (Ha pl. tejszínes lenne, akkor már nem biztos.) A 21-eshez hasonlóan én is minden főtt ételt a kádban hűtök, hogy minél hamarabb el tudjam rakni.

A 2 óra egy szigorú ajánlás. Igen, ahogy írtam, én is parás vagyok, de valójában, ha nem a tűző napon áll az étel 40 fokban, szobahőmérsékleten kicsi az esélye, hogy megromlik 3-4 óra alatt, pláne egy nem is kimondottan romlandó étel. Főtt rizsre amúgy olvastam már 1 órát is, hogy azon belül, vagy ne is tárold…

2023. aug. 18. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/36 A kérdező kommentje:

A Kádas tippet egyébként köszi!

Legközelebb meg eleve kisebb adagokban fogom kiszedni míg várom h hűljön..


Igen, a húsfélék, tejtermék, rizs fokozott kockázat ilyen szempontból.


(Azért volt kétes kicsit számomra. Mert láttam a tetején egy két apró “buborék” félét, amit akkor láttam, csak durvábban, amikor tényleg nem volt már jó a kaja. :/ )

2023. aug. 18. 14:32
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nehogy félre értsd, azt a rizses ajánlást nonszensznek tartom. Paprikás krumpli esetén meg biztos vagyok benne, hogy 4 óra alatt nem romlott meg a 25 fokban. Gyerekkoromban én otthon rendszeresen ettem olyan kajákat, amik kb. ennyit voltak szobahőmérsékleten, és nem vasgyomrú vagyok.
2023. aug. 18. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/36 A kérdező kommentje:
Értettem, nyugi. :)
2023. aug. 18. 14:35
 25/36 anonim ***** válasza:
19%

25C°;40C°...; szobahőmérséklet...

Ugye az tudjátok, hogy sokkal melegebb amikor fő? 🤣

2023. aug. 18. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/36 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudja, de azt sem, hogy a hőérzékeny a Listeria monocytogenes, meg a szalmonella is. De mi nem vagyunk orvosok, így nem írhatunk ilyent.
2023. aug. 18. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

Te magad megválaszoltad a kérdést: Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?


Mondjuk nálam nem, mert amikor kész, el is fogyasztjuk, nem várunk vele 3-4 órát. De ha megállapítod, hogy a szabadban hosszú ideig tárolás után még jó, akkor miből gondolod, hogy a lakáson belül nem lesz jó?

2023. aug. 18. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/36 A kérdező kommentje:

Mert volt már 1-2 buborék a tetején..

ami emlékeztetett arra ami akkor volt (csak jobban), amikor tényleg megromlott vmi, szinte erjedt.


És rhadt melegek vannak este is mostanában, plusz az ajánlások is 2-3 órát javasolnak ilyenkor. Ezért nem vagyok 100% biztos benne.

2023. aug. 18. 17:00
 29/36 A kérdező kommentje:
Értem, hogy elméletben nincs baja, meg nyilván felforralja az ember mielőtt megeszi. Nem szoktunk ilyen nagy adagot csinálni, ezét gondoltam aki tapasztalatabb és igen, attól majd jön hasznos válasz is, meg tapasztalat. 2-3 végülis jött is, de elfelejtettem h ne várjak itt többet..
2023. aug. 18. 17:03
 30/36 anonim ***** válasza:
36%

Aha, ja úgy értem! Úgy látom, a férjed már egyszer pórul járt. 112 a sürgősségi szám. Csak azért írom, ha megint kellene mentő…

Vagy ő nyugodtan kóstolgathatja? Miért nem dobod ki az egészet? Én azt tenném.

2023. aug. 18. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!