Jó még a hajnalban hűtőbe tett paprikás krumpli (4 óra a főzéstől)?
Párom lesz majd a “teszt alany”, felforrósítás után megkóstolja, mivel nekem most nem nagyon szabad kísérleteznem ilyenekkel…, de addig is:
Este 22-re lett kész, nagyon nagy (bazi nagy..) adag, mert eltenni is szeretnénk. 25 fok lehetett este.
Az a baj h éjfélre még nem hűlt le, utána hajnal 2-kor néztem, akkor a kaja lehűlt, de meg mindig meleg/forró volt a nagy fazék alja…
Kiszedtem kisebb porciókba és 2 órakor végül eltettem így.
4 óra alatt 25 fokon lehet már baja? Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?
Van benne kolbász, virsli kis szalonna.
Én parás vagyok, de ezt még én is megenném. (Ha pl. tejszínes lenne, akkor már nem biztos.) A 21-eshez hasonlóan én is minden főtt ételt a kádban hűtök, hogy minél hamarabb el tudjam rakni.
A 2 óra egy szigorú ajánlás. Igen, ahogy írtam, én is parás vagyok, de valójában, ha nem a tűző napon áll az étel 40 fokban, szobahőmérsékleten kicsi az esélye, hogy megromlik 3-4 óra alatt, pláne egy nem is kimondottan romlandó étel. Főtt rizsre amúgy olvastam már 1 órát is, hogy azon belül, vagy ne is tárold…
A Kádas tippet egyébként köszi!
Legközelebb meg eleve kisebb adagokban fogom kiszedni míg várom h hűljön..
Igen, a húsfélék, tejtermék, rizs fokozott kockázat ilyen szempontból.
(Azért volt kétes kicsit számomra. Mert láttam a tetején egy két apró “buborék” félét, amit akkor láttam, csak durvábban, amikor tényleg nem volt már jó a kaja. :/ )
25C°;40C°...; szobahőmérséklet...
Ugye az tudjátok, hogy sokkal melegebb amikor fő? 🤣
Te magad megválaszoltad a kérdést: Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?
Mondjuk nálam nem, mert amikor kész, el is fogyasztjuk, nem várunk vele 3-4 órát. De ha megállapítod, hogy a szabadban hosszú ideig tárolás után még jó, akkor miből gondolod, hogy a lakáson belül nem lesz jó?
Mert volt már 1-2 buborék a tetején..
ami emlékeztetett arra ami akkor volt (csak jobban), amikor tényleg megromlott vmi, szinte erjedt.
És rhadt melegek vannak este is mostanában, plusz az ajánlások is 2-3 órát javasolnak ilyenkor. Ezért nem vagyok 100% biztos benne.
Aha, ja úgy értem! Úgy látom, a férjed már egyszer pórul járt. 112 a sürgősségi szám. Csak azért írom, ha megint kellene mentő…
Vagy ő nyugodtan kóstolgathatja? Miért nem dobod ki az egészet? Én azt tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!