Jó még a hajnalban hűtőbe tett paprikás krumpli (4 óra a főzéstől)?
Párom lesz majd a “teszt alany”, felforrósítás után megkóstolja, mivel nekem most nem nagyon szabad kísérleteznem ilyenekkel…, de addig is:
Este 22-re lett kész, nagyon nagy (bazi nagy..) adag, mert eltenni is szeretnénk. 25 fok lehetett este.
Az a baj h éjfélre még nem hűlt le, utána hajnal 2-kor néztem, akkor a kaja lehűlt, de meg mindig meleg/forró volt a nagy fazék alja…
Kiszedtem kisebb porciókba és 2 órakor végül eltettem így.
4 óra alatt 25 fokon lehet már baja? Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?
Van benne kolbász, virsli kis szalonna.
Simán jó még!
A szalonna és a kolbász régen a padláson volt.
Én bográcsban megfőzöm a paprikás krumplit, és sokszor egy jó félnap múlva teszem hűvös helyre, nem hűtőbe, és rájárok amíg van.
Mi tudna benne megromlani?
13. Miért nincs egyetlen kérdés sem trágárság nélkül? Miért?
Egyébként a burgonya nem gyorsan romló, és a füstölt szalonna, kolbász sem.
9:
Tojásos lecsó volt?
... vagy mivel rendezvény volt, került bele valami más is, a konyhán vagy tálaláskor.
Sima lecsóban, zsír, hagyma, paprika, paradicsom, mit keres a szalmonella... 🤔
Ez a szalmonellózis valami mese lehet. Ugyan nem csak tojás lehet a fertőzés forrása, hanem sok egyéb, így a lecsóba nem feltétlenül kell tojás.
Viszont a lappangási ideje 6-8 óra. Ha a párod tíz óra körül evett lecsót, akkor délután 4-5 óra körül jelentkezhettek az első tünetek.
A legtöbb ember úgy esik át rajta, hogy semmiféle tünet nincs. Szalmonella természetes módon is van bennünk.
Viszont ha súlyos tünetek jelentkeznek, nem a mentőápoló vagy orvos fogja megállapítani annak okát és nem a helyszínen.
A krumpli szó után. De lépjünk már túl ezen.
Szóval ez a szalmonellózis erősen sántít, és a több órás fáziskésé miatt aligha bizonyítható, hogy a lecsóból származik.
Én nyáron a húsleves és egyéb ételek maradékait, amik étkezés után még nem hűltek le, berakom a fürdőkádba, hideg vízbe. Nagyjából negyedóra és minden olyan hőfokra kerül, hogy mehet a hűtőbe. Még 38 fokban sem romlott meg ételem, mert nem azon próbálom kihűteni.
Kérdező!
A paprikás krumplidnak semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!