Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó még a hajnalban hűtőbe...

Jó még a hajnalban hűtőbe tett paprikás krumpli (4 óra a főzéstől)?

Figyelt kérdés

Párom lesz majd a “teszt alany”, felforrósítás után megkóstolja, mivel nekem most nem nagyon szabad kísérleteznem ilyenekkel…, de addig is:


Este 22-re lett kész, nagyon nagy (bazi nagy..) adag, mert eltenni is szeretnénk. 25 fok lehetett este.

Az a baj h éjfélre még nem hűlt le, utána hajnal 2-kor néztem, akkor a kaja lehűlt, de meg mindig meleg/forró volt a nagy fazék alja…


Kiszedtem kisebb porciókba és 2 órakor végül eltettem így.


4 óra alatt 25 fokon lehet már baja? Ha bográcsba fő akkor is áll kint néha 3-4 órát ilyen időben, nem?

Van benne kolbász, virsli kis szalonna.


2023. aug. 18. 10:00
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Nahát.
2023. aug. 18. 11:07
 12/36 anonim ***** válasza:
89%

Simán jó még!

A szalonna és a kolbász régen a padláson volt.

Én bográcsban megfőzöm a paprikás krumplit, és sokszor egy jó félnap múlva teszem hűvös helyre, nem hűtőbe, és rájárok amíg van.

Mi tudna benne megromlani?

2023. aug. 18. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/36 anonim ***** válasza:
86%

13. Miért nincs egyetlen kérdés sem trágárság nélkül? Miért?

Egyébként a burgonya nem gyorsan romló, és a füstölt szalonna, kolbász sem.

2023. aug. 18. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/36 anonim ***** válasza:
59%

9:

Tojásos lecsó volt?

... vagy mivel rendezvény volt, került bele valami más is, a konyhán vagy tálaláskor.

Sima lecsóban, zsír, hagyma, paprika, paradicsom, mit keres a szalmonella... 🤔

2023. aug. 18. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/36 anonim ***** válasza:
68%

Ez a szalmonellózis valami mese lehet. Ugyan nem csak tojás lehet a fertőzés forrása, hanem sok egyéb, így a lecsóba nem feltétlenül kell tojás.

Viszont a lappangási ideje 6-8 óra. Ha a párod tíz óra körül evett lecsót, akkor délután 4-5 óra körül jelentkezhettek az első tünetek.

A legtöbb ember úgy esik át rajta, hogy semmiféle tünet nincs. Szalmonella természetes módon is van bennünk.

Viszont ha súlyos tünetek jelentkeznek, nem a mentőápoló vagy orvos fogja megállapítani annak okát és nem a helyszínen.

2023. aug. 18. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

A krumpli szó után. De lépjünk már túl ezen.

Szóval ez a szalmonellózis erősen sántít, és a több órás fáziskésé miatt aligha bizonyítható, hogy a lecsóból származik.

2023. aug. 18. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Én nyáron a húsleves és egyéb ételek maradékait, amik étkezés után még nem hűltek le, berakom a fürdőkádba, hideg vízbe. Nagyjából negyedóra és minden olyan hőfokra kerül, hogy mehet a hűtőbe. Még 38 fokban sem romlott meg ételem, mert nem azon próbálom kihűteni.


Kérdező!

A paprikás krumplidnak semmi baja.

2023. aug. 18. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/36 anonim ***** válasza:
8%
Ohhh, elnézést, akkor írom úgy, hogy erősen mámoros állapotba helyezem magam, némi szeszes itallal... 🤣
2023. aug. 18. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Az még teljesen jó.
2023. aug. 18. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/36 anonim ***** válasza:
67%
Drága! A szalmonellózist laboratóriumi vizsgálat mutatja ki. De azt nem, hogy a rosszul tárolt lecsóból származik. Ahhoz az kell, hogy a vizsgálat számára eltárolt lecsó is bevizsgálásra kerüljön, és megállapítsák, hogy az is fertőzött volt. De akkor még mindig csak vélelmezni lehet, hogy összefüggés van.
2023. aug. 18. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!