Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Túl lehet forralni az olajat?

Túl lehet forralni az olajat?

Figyelt kérdés

Sültkrumplit sütöttem csak közben mást is csináltam(kb 5 perc) és utána raktam csak bele a krumplikat. Túl lehet forralni az olajat vagy nem?

igyis ehető még a krumpli?(nem füstölt az olaj) csak én soha nem szoktam eddig várni

2023. máj. 1. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Anyám! 🤦🏻‍♀️
2023. máj. 1. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
94%
Igen ha az olaj túlvan forralva akkor magyarul az olaj ég.Átsült rendesen a krumplid vagy hamarabb pirult meg mint puhult?
2023. máj. 1. 20:35
 3/9 A kérdező kommentje:
#2 normálisan sütöttem szerintem 10percig ahogy szoktam is.
2023. máj. 1. 20:52
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
Nincs semmi gond, az olaj nem sült agyon a krumplid is jó lett nincs gond :) Legközelebb figyelj jobban oda.
2023. máj. 1. 20:54
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen túl lehet! De gondolom te arra gondolsz hogy még nem füstölt csak már meleg volt nagyon! Abba lehet még sütni! Ha füstöl akkor gondolom már nem rakod amúgyse bele!
2023. máj. 1. 20:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy túl. Nagyon könnyen.
2023. máj. 1. 20:59
 7/9 anonim ***** válasza:
47%

Az olajban sütési hőmérsékleten első pillanattól kezdve kezdenek kialakulni rákkeltő akrilátok, te döntöd el mennyi akrilátot szeretnél.

Minden olajnak/zsírnak más hőmérsékleten van az a pont, ahol el kezd "megégni". Keresd azt,aminek magasabb.

Az eredeti belga módszer szerint teljesen száraz krumplit először 120-130 fokon kell el elosütni, hogy megpuhuljon belül. Majd pihentetni, lecsöpögtetni. Aztán megpirítani 160-170 fokon. A hagyományos sütő zsirádékja a marha faggyú.

2023. máj. 1. 21:49
 8/9 NTBS ***** válasza:
49%
Igen, de a tieddel még nincs gond.
2023. máj. 2. 09:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Még szokott égni az olaj , ilyenkor kevesebb ideig jó gyorsan habzik majd.

Sikerült elkerülnöd.

2023. máj. 2. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!