Túl lehet forralni az olajat?
Sültkrumplit sütöttem csak közben mást is csináltam(kb 5 perc) és utána raktam csak bele a krumplikat. Túl lehet forralni az olajat vagy nem?
igyis ehető még a krumpli?(nem füstölt az olaj) csak én soha nem szoktam eddig várni
Az olajban sütési hőmérsékleten első pillanattól kezdve kezdenek kialakulni rákkeltő akrilátok, te döntöd el mennyi akrilátot szeretnél.
Minden olajnak/zsírnak más hőmérsékleten van az a pont, ahol el kezd "megégni". Keresd azt,aminek magasabb.
Az eredeti belga módszer szerint teljesen száraz krumplit először 120-130 fokon kell el elosütni, hogy megpuhuljon belül. Majd pihentetni, lecsöpögtetni. Aztán megpirítani 160-170 fokon. A hagyományos sütő zsirádékja a marha faggyú.
Még szokott égni az olaj , ilyenkor kevesebb ideig jó gyorsan habzik majd.
Sikerült elkerülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!