Csak pörköltszaftot hogy lehet előállítani hús nélkül?
Meg gomba nélkül. Tehát csak magát a szaftot. Tésztával és tejföllel imádjuk, de se a húst, se a gombát nem szeretjük igazán.
Létezik valamilyen maggi vagy más termék, amiből csak szaftot csinálhatok?
Jó szaftja a csirkének, főleg, ha az far-hát, szárny, nem lesz.
Az igazán jó szaftos pörkölt vörös húsokból, főleg marhából lesz, de lehet az sertés, birka, stb.
A pörköltből a húsokat föl lehet használni más ételekhez, de az attól még pörkölthús lesz.
Legismertebb a hortobágyi húsos palacsinta.
Kis kreativitással meg sok módját lehet találni a hús felhasználásának, pl ledarálva, esetleg felturbózva, sós tésztában kisütve, húsos béles, vagy akár pizza feltet is lehet.
Ízre a csirkemell a legsemlegesebb, a csontokban van az íz.
Ha ez az ami ízlik, azt tényleg ki fogod tudni váltani egyszerűen.
Én is csomószor teszek olyasmit levesekbe, amit később nem eszünk meg, csak az íze miatt.
A párom sem eszi meg a petrezselyem gyökeret, zellert, de ettől még megy bele, mert minél több összetevő van benne, annál fincsibb lesz.
Húslevesbe nálunk van a paradicsom, paprika csuma, a hagyma héjnak a belső rétege a szín miatt, illetve egy csomó olyasmi, amit nem eszünk meg, a csike belsőségei, a csontok, egész fokhagyma.
Egy nagy kondér cucc fő meg, aztán leszűröm, a sűrű rész megy a komposztba, a levet meg lefagyasztom kiporciózva.
Csináld te is ezt pörkölt szafttal, főzz meg pár darab csontos húst pörköltnek, aztán dobozold be a levét.
Ugyanaz mint ami a leveskockában van, plusz zsír plusz só. Hogy undorító-e?
Nem tom. A párizsit, a csibe falatokat, virslit, kolbászt, szalámit, hambit, gyrost, pulykamell sonkát megeszed? Mert ezek is ugyanebből a B kategóriás húsból vannak ám, csak le van darálva. Ami szép, az megy a húspultba, ami nem, az le lesz darálva, a gyárnak sincsenek ám varázs összetevői amiket mi földi halandók nem ismerünk.
A konyhaművészet egy jó része bizony elég undorító, minden a technikán, tálaláson múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!