Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csak pörköltszaftot hogy...

Csak pörköltszaftot hogy lehet előállítani hús nélkül?

Figyelt kérdés

Meg gomba nélkül. Tehát csak magát a szaftot. Tésztával és tejföllel imádjuk, de se a húst, se a gombát nem szeretjük igazán.


Létezik valamilyen maggi vagy más termék, amiből csak szaftot csinálhatok?


2023. máj. 14. 15:17
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs kutya, macska, meg a szomszédban se.
2023. máj. 14. 16:00
 12/21 A kérdező kommentje:
8-as, a rakott kel nagyon jó ötlet, köszönöm!!
2023. máj. 14. 16:01
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Jó szaftja a csirkének, főleg, ha az far-hát, szárny, nem lesz.

Az igazán jó szaftos pörkölt vörös húsokból, főleg marhából lesz, de lehet az sertés, birka, stb.

A pörköltből a húsokat föl lehet használni más ételekhez, de az attól még pörkölthús lesz.

Legismertebb a hortobágyi húsos palacsinta.

Kis kreativitással meg sok módját lehet találni a hús felhasználásának, pl ledarálva, esetleg felturbózva, sós tésztában kisütve, húsos béles, vagy akár pizza feltet is lehet.

2023. máj. 14. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát zsír,sok vöröshagyma pirospaprika,fokhagyma só,bors..Aztán mintha pörköltet kezdeni csinálni az ember.Csak kihagyja belőle a húst.De szerintem így nem lesz az igazi.
2023. máj. 14. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Ízre a csirkemell a legsemlegesebb, a csontokban van az íz.

Ha ez az ami ízlik, azt tényleg ki fogod tudni váltani egyszerűen.

2023. máj. 14. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 A kérdező kommentje:
Hmm, a hortobágyi palacsinta ötlet is isteni. Mindjárt meg is nézem, hogyan kell készíteni. Eddig csak étteremben ettem, de az nagyon ízlett.
2023. máj. 14. 16:11
 17/21 A kérdező kommentje:
10 - es, ki fogom próbálni őket, vesztenivalom nincs. 🙂
2023. máj. 14. 16:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Én is csomószor teszek olyasmit levesekbe, amit később nem eszünk meg, csak az íze miatt.



A párom sem eszi meg a petrezselyem gyökeret, zellert, de ettől még megy bele, mert minél több összetevő van benne, annál fincsibb lesz.



Húslevesbe nálunk van a paradicsom, paprika csuma, a hagyma héjnak a belső rétege a szín miatt, illetve egy csomó olyasmi, amit nem eszünk meg, a csike belsőségei, a csontok, egész fokhagyma.


Egy nagy kondér cucc fő meg, aztán leszűröm, a sűrű rész megy a komposztba, a levet meg lefagyasztom kiporciózva.

Csináld te is ezt pörkölt szafttal, főzz meg pár darab csontos húst pörköltnek, aztán dobozold be a levét.



Ugyanaz mint ami a leveskockában van, plusz zsír plusz só. Hogy undorító-e?

Nem tom. A párizsit, a csibe falatokat, virslit, kolbászt, szalámit, hambit, gyrost, pulykamell sonkát megeszed? Mert ezek is ugyanebből a B kategóriás húsból vannak ám, csak le van darálva. Ami szép, az megy a húspultba, ami nem, az le lesz darálva, a gyárnak sincsenek ám varázs összetevői amiket mi földi halandók nem ismerünk.


A konyhaművészet egy jó része bizony elég undorító, minden a technikán, tálaláson múlik.

2023. máj. 14. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:
Jó ötlet ez is. Igen ezeket megeszem amiket írtál. 🙂🙂
2023. máj. 14. 19:47
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Hagymát donszteltsz, arra paprika és paradicsom egyenlő arányban meg egy kis fokhagyma. Szétfőzöd és darálod. Ha a húsos íz is fontos, akkor a hagymát pár ek sertészsíra tedd
2023. máj. 15. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!